Tens plans de futur? Aconsegueix-los amb els teus plans de pensions

Descobreix com funcionen els plans de pensions.

Avui dia és molt important estalviar per a la jubilació, més si tens grans plans de futur. Per aconseguir-ho, i com complement a la teva pensió pública, comptes amb els plans de pensions. Un producte dels quals beneficis no acaben aquí ja que, al mateix temps que acumules un ‘diners extra’ per al teu futur, pagaràs menys impostos en la teva declaració de la renda ja que les aportacions redueixen la base imposable de l'IRPF amb els límits anuals establerts per la legislació en cada territori (en el règim general, la menor quantitat entre 8.000€ anuals o al 30% dels rendiments nets del treball o activitats econòmiques de l'exercici)

Per això, si estàs interessat en contractar un pla de pensions has de seguir llegint. En aquest article t'expliquem com funcionen i com t'ajuden a complir els plans de futur que tens en ment.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Funcionament d'un pla de pensions

Un pla de pensions és un producte d'inversió a llarg termini del qual principal objectiu és generar un estalvi de què disposar en la jubilació. El seu funcionament es basa en les aportacions de capital que els partícips fan i que són invertides pels gestors del pla en diferents actius financers. Abans de triar-ho, és important fixar-se en la política d'inversió que tenen, ja que els cal comporten un “risc” més alt, associats a inversions que poden reportar un major benefici (i també pèrdua si l'evolució en negativa), i els hi ha més assegurances però amb una menor rendibilitat esperada. Partint d'això existeixen 3 tipus:

 • De renda fixa: la inversió es fa en actius de similar denominació com a obligacions, bons, lletres del Tresor o pagarés d'empreses. Aquests solen tenir un nivell de risc sota (o mitjà) amb una rendibilitat menor davant uns altres actius més arriscats.
 • De renda variable : s'aposta per actius del qual risc és més elevat (com accions o instruments financers derivats), el que ofereix un potencial de rendibilitat més alt encara que no estigui garantit i, en cas d'escenaris negatius, pot comportar importants pèrdues.
 • Mixtos: es combinen els dos anteriors, sent el percentatge de cada un el que defineixi el risc i la rendibilitat esperada de la inversió.

Un altre factor clau a l'hora de triar el pla de pensions amb què fer realitat els teus plans de futur és el tipus d'aportació a fer. Aquest cas, existeixen dos tipus:

 • Aportacions periòdiques: són aquelles que es fan de forma regular, habitualment de forma mensual o trimestral, amb l'avantatge que pot diversificar-se el moment d'entrada en el mercat i distribuir l'esforç estalviador durant l'any. A més, són totalment flexibles al poder suspendre's en qualsevol moment i reprendre's amb la mateixa facilitat.
 • Aportacions puntuals: es duen a terme de forma esporàdica, en el moment en què el partícip prengui la decisió d'aportar al seu pla de pensions una quantitat de diners en un moment concret en què, per exemple, es compti amb una major liquiditat. També és habitual fer-ho a final d'any, coincidint amb el tancament fiscal que permet desgravar-se en la següent declaració de l'IRPF.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Tens plans de futur?

Si estàs decidit a estalviar per assolir els teus plans de futur, a BBVA disposem d'una àmplia gamma de plans de pensions adaptats a totes les edats i perfils. I si no el tens clar, BBVA Invest pot ajudar-te a conèixer les millors opcions partint de les teves necessitats. I si el que cerques és planificar-te, de la mà de BBVA Future Planner pots calcular la teva jubilació en funció de la que seria la teva pensió pública i l'estil de vida que t'agradaria tenir, mostrant-te com aconseguir aquest diners extra que necessitaràs com a resultat.
CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
 • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
 • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

 • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
 • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
 • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
 • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
 • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?