Diferencial d'una hipoteca

El diferencial d'una hipoteca és un percentatge fix que se suma a l'EURIBOR
Quan se sol·licita una hipoteca, el banc presta els diners a un tipus d'interès. El tipus d'interès (TIN) a què presten els diners es calcula sumant l'EURIBOR i el diferencial.
Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.
El diferencial d'una hipoteca és un percentatge fix que se suma a l'EURIBOR. Aquest percentatge representa la part dels interessos que obté com a remuneració el banc quan presta diners en una hipoteca. Cada banc ofereix les seves hipoteques amb el seu propi diferencial dins la seva oferta hipotecària.

L'EURIBOR és el tipus d'interès a què els bancs es presten diners. Es calcula trobant la mitjana del preu d'aquests préstecs. Per a les hipoteques s'utilitza l'últim valor publicat de l'euríbor a un any, la seva mitjana mensual o la mitjana mensual de l'euríbor semestral.

D'aquesta manera, el tipus d'interès nominal (TIN) es trobaria sumant l'EURIBOR d'un mes + el diferencial establert per l'entitat financera que presta els diners. Per exemple, TIN mensual: EURIBOR de gener de 2016 (0,042) + diferencial (1,25) = 1,292% TIN.

Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.
Esperem haver-te ajudat. Si tens més preguntes sobre hipoteques, no dubtis a posar-te en contacte amb BBVA i t'orientarem.
CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.