Quin és el millor banc per estalviar?

Descobreix les característiques més importants que ha de tenir un banc si busques estalviar diners.
Estalviar diners és una cosa que moltes persones cerquen activament. Tanmateix, a l'hora de triar una manera d'estalvi, és habitual trobar-se amb múltiples productes i bancs amb condicions i ofertes diferents. En conseqüència, intentar trobar la fórmula perfecta que defineixi quin és el millor banc per estalviar es pot convertir en una tasca complicada. A més, cada persona té les seves pròpies metes d'estalvi i les seves pròpies particularitats, que poden influir en gran mesura a l'hora de decidir-se per un producte o un altre. En aquest article t'expliquem els aspectes més importants que has de tenir en compte a l'hora de triar el millor banc per estalviar i com trobar el producte adequat per a tu.
Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

La rendibilitat dels productes d'estalvi

La rendibilitat d'un producte financer és la relació entre la inversió que es fa i el benefici que se n'obté. Generalment s'expressa en termes percentuals. Per exemple, una inversió que ens en retorna 110 quan n'hem aportat 100, haurà ofert una rendibilitat del 10%. En el cas dels productes d'estalvi, com els comptes d'estalvi o els dipòsits a termini fix, la rendibilitat equival a l'interès que rep el client que presta els seus diners al banc mitjançant aquests productes.

A l'hora de seleccionar un banc per obrir un compte d'estalvi o un dipòsit a termini fix, és fàcil adonar-se que els interessos que ofereixen varien entre tots dos. Els interessos d'aquests productes estan molt directament lligats al preu oficial dels diners, és a dir, a la política monetària del Banc Central (el BCE a l'eurozona), però també de les circumstàncies del mercat i de les necessitats de finançament de les entitats.

Normalment, el tipus d'interès d'aquests productes és fix i es coneix per endavant. Tanmateix, també hi ha dipòsits estructurats, amb tipus d'interès variables vinculats a l'evolució de determinats actius. També hi ha la modalitat de remunerar una part a tipus fix i una altra a tipus variable.

Per descomptat, si el teu objectiu és estalviar, té sentit que cerquis un compte o un dipòsit que ofereixi més rendibilitat, però sempre valorant els riscos en què pots a incórrer.

El risc dels productes d'estalvi

Com hem comentat abans, el risc dels productes d'inversió és directament proporcional a la rendibilitat que ofereixen. Si bé que és cert que els comptes d'estalvi i els dipòsits a termini fix són dos dels productes més segurs i amb menys risc del mercat, hi ha una petita diferència entre els productes que ofereixen els diversos bancs.

En general, si un banc vol captar recursos, cercarà incentivar-los oferint un tipus d'interès més gran. Que un banc ofereixi productes d'estalvi amb una rendibilitat molt superior a la rendibilitat mitjana que ofereixen altres bancs pot ser un senyal de falta de solvència, cosa que, en principi, pot estar associada a un risc més important per a la inversió.

Tanmateix, a principis d'aquesta dècada es va aprovar el Reial decret llei 16/2011, de 14 d'octubre, mitjançant el qual es va crear el Fons de Garantia de Dipòsits, que té per objecte garantir els dipòsits i altres instruments financers constituïts en entitats de crèdit, com ara comptes corrents, fins a un valor de 100.000 € euros per titular i entitat. Això vol dir que, en cas que una entitat no pugui fer front als seus compromisos, pots recuperar la inversió a través del FGD. Per tant, el risc del producte d'estalvi en funció de la solvència del banc pren un paper de menys importància en la teva decisió a l'hora d'estalviar.

Les condicions dels productes d'estalvi

Altres factors que has de tenir en compte a l'hora de seleccionar un banc per estalviar són les condicions del contracte que ofereixi cada banc. En funció del banc en què contractis el producte d'estalvi, pots trobar diferències respecte a:

 • Termini: en el cas dels dipòsits, el termini pot ser curt o llarg, cosa que afecta la disponibilitat dels diners estalviats. Els comptes d'estalvi, en canvi, es poden cancel·lar en qualsevol moment.
 • Disponibilitat dels diners: com hem comentat, en els dipòsits no es pot accedir als diners estalviats fins que venç el termini del contracte, encara que en certs casos sí que es pot disposar del capital pagant una penalització sobre els interessos a percebre. Aquesta penalització també varia en funció del tipus de producte i del banc amb què es contracta.
 • Inversió mínima: alguns bancs també demanen una inversió mínima per poder contractar el producte.
 • Comissions: certes entitats de crèdit cobren comissions d'obertura, d'administració o de manteniment.
Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Llavors, quin és el millor banc per estalviar?

Com t'hem explicat en aquest article, el millor banc per estalviar és el que s'adapti millor a les teves circumstàncies personals i al teu perfil d'estalviador. A l'hora de triar un banc i contractar un producte d'estalvi, és recomanable que cerquis una combinació de rendibilitat, risc i condicions que s'ajusti a les teves necessitats.

A BBVA sabem que hi ha persones diferents amb circumstàncies personals diferents, i per això cerquem oferir als nostres clients la màxima varietat possible d'opcions perquè puguin triar amb tranquil·litat el producte d'estalvi que millor s'adapta a les seves necessitats. Visita bbva.es o ves a qualsevol de les nostres sucursals per obtenir més informació sobre els nostres comptes d'estalvi i dipòsits a termini fix.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'Inversió - També podria interessar-te Fons d'Inversió - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
 • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
 • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'Inversió - Eines Fons d'Inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

 • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
 • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
 • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
 • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.