Estratègies d'inversió en fons per estalviar en el teu futur

Disposes de diverses opcions, partint de risc i als beneficis que desitgis obtenir.

Si has aconseguit estalviar, el següent pas és veure que fas amb aquest diners extra. Una bona solució, no exempta de risc, és invertir-ho i obtenir un benefici addicional (o rendibilitat) per ell. Una cosa que no et serà possible si el tens ‘parat’.

Per fer-ho, i una vegada preses la ferm decisió d'invertir, el primer és saber el risc que estàs disposat a assumir. Cada actiu financer (renda fixa, variable, mixta, etc) comporta un nivell diferent de què depèn la rendibilitat a obtenir. 

Així, i com exemple, no és el mateix invertir en actius de renda variable d'un país emergent com l'Índia que fer-ho en renda variable global (amb major diversificació i àrees geogràfiques amb diferents nivells de risc). Tampoc és igual comprar deute d'un país com Alemanya que fer-ho d'una petita empresa petita de baixa qualificació.

Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.
En resum, i com hem dit prèviament, els beneficis potencials que puguin oferir-nos aquestes inversions estan directament connectats amb el risc que estigui disposat a assumir amb la seva inversió, tenint en compta també que han de fer-se a llarg termini (amb un mínim de 3 anys). Partint d'això, en aquest article mostrarem les diferents estratègies d'inversió existents i els riscos que causen cadascuna d'elles.

Conservadora

Aquesta estratègia d'inversió és la indicada per a inversors que cerquen assumir el menor risc possible, tot i saber que la rendibilitat que obtindran també serà reduïda. En aquest cas, s'anteposa la tranquil·litat al rendiment dels diners.

Aquesta predisposició fa que la major part de la posició d'aquest tipus d'estratègia s'inverteixi en Renda Fixa, per bé que és cert que també es pot, i s'ha de, tenir posicions en Renda Variable de cara a crear carteres més diversificades i en què és es pot gestionar millor el risc.

Decidida

Aposten per aquesta estratègia d'inversió aquells perfils que, al contrari que els anteriors, desitgen obtenir altes rendibilitats, encara que això comporti assumir un risc major

El producte que millor s'adapta a ells són els Fons de Renda Variable, encara que es recomana diversificar incorporant a la cartera algun de Renda Fixa que asseguri l'obtenció d'uns beneficis mínims. D'igual manera, estem davant actius recomanats si tenen un llarg horitzó temporal, és a dir, són més efectius si s'aposta per ells a llarg termini. Els seus resultats a curt termini són impredictibles.

Moderada

Per a aquells que estiguin disposats a assumir un cert nivell de risc a canvi d'una rendibilitat potencial més atractiva a la d'un perfil més conservador, sempre sent conscients que la teva inversió pot patir fluctuacions, aquesta és la seva estratègia d'inversió. Consta d'una meitat de cartera invertida a Renda Fixa i una altra a Renda Variable, sent el moment de mercat el que dilucidi si és millor exposar-se en un i altre actiu.  

Existeixen 2 opcions addicionals, les quals situen nous perfils allotjats en els dos extrems possibles. Per un costat es troben aquells centrats en preservar el capital invertit (molt conservadors) i per un altre els que volen la màxima rendibilitat al seu abast, sabent que corren el risc de perdre tot el seu diners (molt decidits).

 

Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Planifica les teves inversions

Ara que ja coneixes al detall cadascun dels possibles perfils, només has d'entrar en la nostra app o en bbva.es i consultar el catàleg de fons d'inversió que posem a la teva disposició. I si no el tens clar, podem ajudar-te de la mà de BBVA Invest.
CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.