Com estalviar un 'diners extra' per a imprevistos

Descobreix quines inversions poden ajudar-te a rendibilitzar aquests estalvis addicionals.

Comptar amb un matalàs financer sempre és bo ja que mai no saps els imprevistos futurs que poden sorgir-te, i a què hauràs de fer front. Un estalvi que sembla impossible d'aconseguir però que, amb una bona organització, és viable.

Una vegada hem aconseguit aquest diners extra, sorgeix la pregunta: què faig amb ell? Una bona opció és invertir-ho, ja que si els deixes parat no generarà cap benefici a curt, mitjà o llarg termini. Per fer-ho, disposes tant d'actius financers, com els dipòsits, els fons de renda fixa o variable o les accions, com no financers, com els immobles, l'art o l'or.

En aquest article t'explicarem com rendibilitzar aquest diners extra amb aquests productes. El primer consell? No tinguis pressa a l'hora de decidir i pensa bé quin és l'opció que més s'acosta al que cerques.

Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Per on començar a invertir?

Abans d'invertir aquest diners extra que has aconseguit, et suggerim que responguis a les preguntes que et proposem a continuació.

 • Per a què estalviaràs?
 • Amb quant temps comptes?
 • Quin és el nivell d'estalvi que vols assolir?
 • Quin nivell de risc estàs disposat a assumir?

Una vegada que tinguis una resposta clara per a cadascuna d'elles, podràs definir la millor estratègia per complir els teus objectius d'estalvi. És a dir, podràs donar forma a la teva inversió, per a la qual cosa també és important:

 

1. Cerca el fons que millor s'adapti al teu perfil

Has de trobar el fons d'inversió que s'ajust a tu. Per fer-ho, BBVA posa a la teva disposició un ampli catàleg de solucions. En la documentació legal de cadascun d'ells pots trobar tota la informació rellevant com, per exemple, el tipus d'actiu/s en què inverteix, el nivell de risc o les comissions. També és important tenir en compte la seva avantatjosa fiscalitat. 

Finalment, parlem de la diversificació, és a dir, dipositar aquest diners extra en més d'un fons. Aquesta ajuda a diversificar el risc de la teva inversió, per la qual cosa rendibilitat esperada pot augmentar. Si dubtes sobre quin és el teu millor opció, BBVA posa a la teva disposició el seu cercador de fons d'inversió o, també, el seu servei d'assessorament personalitzat BBVA Invest, el qual et proporciona aquells productes que s'ajustin més a les teves preferències i objectius d'inversió.

2. Coneix els riscos que tenen els fons d'inversió

Invertir en fons d'inversió comporta una sèrie de riscos partint d'aquests factors, entre altres:

 • Volatilitat: fa referència a les variacions històriques que experimenta el valor liquidatiu d'un actiu o, aquest d’altra manera, quant es desvia de la seva mitjana històrica. En cas d'un actiu tingui un grau alt, el risc serà major ja que en el moment del reemborsament pot patir grans pèrdues o guanys.
 • Durada: indica com afecten al valor de l'actiu els possibles canvis en els tipus d'interès. A més durada, major serà l'impacte d'aquesta variació dels tipus en el preu de l'actiu.
 • Política d'inversió: les estratègies d'inversió són un altre aspecte a tenir molt compte, així com els tipus d'actius en què s'inverteix. Aquesta serà un bon mirall del nivell de risc màxim i mínim en què es pot incórrer. També és bo obtenir els últims informes del fons per comptar amb una idea aproximada de la composició de la cartera.

3. Com el contracte?

Una vegada decideixis el fons que millor s'adapta a les teves necessitats, és el moment de contractar-ho. Per fer-ho, pots acudir a una de les nostres oficines o entrar en bbva.es. Aquesta última opció és la més ràpida i còmoda ja que et permet fer el procés en pocs passos i des de casa teva. 

Això sí, primer has de tenir en compte si ets client, condició indispensable per contractar. Si no és així, pots fer-te utilitzant l'opció ‘Fes-te Client’ situada en a la part superior dreta del nostre web.

Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Vigila la teva inversió

Si ja has fet els passos anteriors, només et queda mantenir-te informat de l'evolució de les teves inversions. Una acció per a què comptes amb ‘Les meves Inversions’, servei que et mostra el seu estat tant a nivell global com per producte de forma fàcil i senzilla. 

Com pots comprovar, rendibilitzar els diners extra que has obtingut invertint en fons no és complicat. Només has de dedicar-li una mica de temps per conèixer bé totes les teves opcions i així triar les que s'adaptin a les teves preferències.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
 • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
 • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

 • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
 • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
 • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
 • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.