Quant pot créixer el meu estalvi en funció del fons en què inverteixo?

Depèn del risc que estiguis disposat a assumir.

Planificar el nostre estalvi de cara al futur és una cosa que hem de fer des que som joves. D'aquesta manera, podrem assolir amb major facilitat els diferents objectius que ens hàgim marcat com, per exemple, mantenir el nostre nivell de vida una vegada ens jubilem.

Una forma de fer-ho és invertint en fons d'inversió i en plans de pensions . Per fer-ho, i de cara a garantir que l'elecció que fem és òptima, és bo conèixer els tipus que existeixen i qual és el risc i la rendibilitat que comporten.

Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

1. Fons de Renda Fixa

Si ens decantem per aquest tipus de fons, els diners s'inverteix en actius amb un nivell de risc sota el que implica que l'estalvi que podem obtenir és reduït. Són productes ideats per perfilis conservadors, els quals cerquen inversions més segures (no exemptes de risc, això sí) que els ajudin a aconseguir aquest ‘diners extra’ que necessiten.

2. Fons de Renda Variable

Al triar aquests fons, i a diferència de què ocorria amb els de renda fixa, assumim un risc més elevat, el que implica que la rendibilitat que podem obtenir és major. Això sí, la inversió estarà subjecta a variacions més profundes que en el cas anterior. Un exemple clar d'actiu de renda variable són les accions. 

El perfil que habitualment fa aquest tipus d'inversions és el decidit, disposat a córrer un major perill amb la seva inversió i rebre, en la majoria dels casos, una recompensa més alta.

3. Fons de Renda Mixta

Aquests fons resulten de la combinació dels dos actius anteriors, el que fa que tant el perfil de risc com l'expectativa de rendibilitat que podem obtenir amb el seu estalvi sigui mitjana. Són aconsellables per als perfils moderats, els quals cerquen diversificar les seves inversions, és a dir, estan disposats a assumir un determinat risc (a la recerca d'una major rendibilitat) però dediquen una part a assegurar-se un ‘diners extra’.

4. Fons monetaris

Són aquells invertits en renda fixa a molt curt termini, d'alta seguretat i liquiditat. Comporten un nivell de risc sota i unes expectatives de rendibilitat reduïdes, el que fa que el seu estalvi sigui el més conservador i li faci apte per a aquest tipus de perfils. 

5. Fons garantits

Garanteixen de forma total o parcial el capital invertit. També poden assegurar un cert rendiment o prefixar la possible obtenció de rendibilitat si es dona un determinat escenari, sent aquesta última reduïda atès que el risc que s'assumeix en la inversió és pràcticament inexistent. És la resposta davant un estalvi en què es desitgi assegurar els diners per damunt de tot.

Riscos en els fons d'inversió

Els beneficis que podem obtenir de les nostres inversions depenen, en bona part, del risc que estiguem disposats a assumir. Per això, a BBVA creiem que també és necessari que coneguis els principals factors que el condicionen:

 • Durada: indica el grau de sensibilitat que té el preu d'un actiu de renda fixa (per exemple, un bo) davant les possibles variacions que pugui patir el seu tipus d'interès, mostrant-nos també la seva vida mitjana. Ens permet conèixer també el risc a què ens exposem.
 • Volatilitat: indica el risc d'un valor durant un període de temps, gràcies a l'anàlisi estadístic d'una sèrie històrica de les seves cotitzacions. És significa que podem avaluar aquest nivell de risc: si és molt volàtil, per exemple, és difícil predir el comportament el que genera major incertesa.
Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.
 •  Política d'inversió, fa referència a l'estratègia d'inversió que se seguirà, així com als tipus d'actius en què es pensa invertir. Reflecteix el tipus de risc que s'està disposat a assumir, l'estalvi que es vol obtenir i unes altres necessitats.
 • Risc país: cal tenir en compte sempre on s'inverteix. Així, per exemple, les inversions realitzades en països emergents tenen un risc afegit que es deriva de la possible inestabilitat econòmica, social i política.
CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
 • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
 • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

 • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
 • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
 • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
 • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.