Trucs i consells per estalviar

Descobreix la millor forma de treure el màxim partit dels teus diners
Tot i que no sempre és senzill, estalviar és un dels hàbits més recomanables per a qualsevol persona. L'objectiu d'adquirir un bé o fer una inversió són bons motius per posar-s'hi, tot i que, fins i tot si no tens pensat fer un desemborsament econòmic aviat, intentar treure el màxim partit dels teus diners sembla ser una bona idea. En funció de moltes circumstàncies, aconseguir-ho pot arribar a ser complicat, però si disposes de certs trucs i consells per estalviar s'aplanarà el camí.
Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

El decàleg del bon estalviador

Hi ha diverses idees i trucs per potenciar l'estalvi l'efectivitat dels quals serà diferent depenent de cadascú, ja que el mètode que a tu et funciona perfectament pot ser que no funcioni tan bé a una altra persona. Tanmateix, sí que es pot parlar d'un decàleg del bon estalviador partint d'unes idees principals i d'ús comú que mai no han de faltar.

 • La planificació, clau: estableix un pla, tant en termini com en els objectius que persegueixes. És el primer pas i, sens dubte, un dels més importants.
 • Un pressupost realista: parlem de números, i perquè aquests quadrin hi ha d'haver un pressupost. Configura'l al teu gust, però, això sí, marcant-te sempre metes assolibles.
 • Registra els teus moviments: pots fer-ho en paper, a la manera antiga; o també creant un registre informàtic. Apunta-ho tot i obtindràs les conclusions necessàries per intentar aconseguir el que et proposis.
 • Compra de forma intel·ligent: el cistell de la compra és una de les despeses principals a cada llar. Fes-la en períodes d'almenys una setmana (sembla millor que fer-ho anant al supermercat cada dia), busca ofertes i no et deixis portar per impulsos.
 • Redueix les despeses a casa: a més d'en la compra, la diferència també es nota en l'estalvi energètic. Aprofitar al màxim la llum natural, consumir només l'energia que necessitis, no abusar de la calefacció… La llista d'hàbits que es poden millorar és immensa, i el millor és que són fàcils de seguir i incorporar a la nostra rutina de vida.
  • El rebut de la llum: sens dubte, és una de les despeses més importants a totes les llars. No només es tracta d'apagar els llums quan no els necessitis, sinó d'assegurar-te que has contractat la potència adequada. Moltes vegades aquesta potència és excessiva i pagues molt més sense necessitat. No dubtis a revisar-ho.
  • Combina deutes i estalvi: tenir pagaments pendents no té per què significar que l'estalvi no és possible. Sempre que tinguis la possibilitat, dedica part del teu pressupost a l'estalvi mentre pagues els teus deutes. Altrament, serà una tasca complicada.
  • Oci de forma raonable: tampoc és necessari oblidar-se de l'oci. Redueix els sopars i dinars fora de casa i planeja els teus viatges amb antelació. Hi ha veritables gangues, sobretot en línia.
  • Valora l'opció d'invertir: hi ha multitud de productes financers que poden donar-te rèdits. Plans de pensions, comptes d'estalvi, fons d'inversió, etc. Estudia la millor inversió, analitza i comprèn els seus riscos i valora-la com una possibilitat real.
  • No et rendeixis: malgrat que pugui sonar obvi, és la regla estrella del decàleg. Estalviar, al cap i a la fi, és un hàbit; i adquirir qualsevol hàbit requereix un temps. La constància i la confiança seran els teus millors companys de viatge.
  Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
  Comença a estalviar
  Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

  L'aplicació que t'ajuda a estalviar

  A més, ara també et pots beneficiar de la funcionalitat BBVA Bconomy, que et permetrà millorar la teva capacitat d'estalvi. Tindràs informació sobre els teus diners que abans no tenies. Podràs analitzar la teva situació financera, per saber on pots estalviar. Perquè com més en saps, millor decideixes.
  CTA Bconomy CTA Bconomy
  Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

  També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
  Comptes - Eines Comptes - Eines

  Eines de comptes