Descobert tàcit en compte, què és?

T'expliquem en què consisteix i com evitar-ho
El descobert tàcit en compte es produeix quan el client d'un banc es queda sense saldo al compte i entra en números vermells. Això significa que els diners existents al seu compte no són prou per fer front a un determinat pagament, i la seva entitat bancària admet el descobert tàcit i avança els diners necessaris per cobrir aquest deute, tot i que per fer-ho cobra una comissió o uns interessos que depenen de la quantia del deute contret. Aquesta situació es pot desencadenar quan no s'ha fet una bona previsió de la relació entre cobraments i pagaments. O també quan es produeix algun imprevist, com el retard en el cobrament de la nòmina o l'existència d'un pagament que no s'esperava.
Per conèixer la quantia dels interessos i comissions que pot generar el descobert tàcit en compte cal recórrer al contracte d'obertura del compte. Allà s'hi recullen les condicions generals d'aquest i d'altres supòsits.

Comissions freqüents del descobert tàcit en compte

Encara que cada entitat bancària aplica interessos i comissions diferents davant d'un descobert tàcit en compte, alguns dels més freqüents són:

  • Interessos deutors. Són els que s'apliquen sobre els números vermells. Es calcula multiplicant el saldo negatiu pel nombre de dies de descobert tàcit i pel tipus d'interès deutor que s'hagi pactat.
  • Comissió de descobert tàcit. És la comissió que es cobra per entrar en descobert tàcit. Per calcular-la, s'agafa el saldo deutor més gran del període de liquidació i se li aplica un percentatge, que en cap cas no podrà donar lloc a una TAE superior a 2,5 vegades l'interès legal dels diners en els descoberts tàcits en compte amb consumidors.
  • Comissió per la reclamació del descobert tàcit. Si el descobert tàcit en compte s'allarga uns dies, l'entitat bancària pot repercutir aquesta comissió fixa per les gestions dutes a terme per reclamar al client aquest saldo negatiu.
La comissió o interès es cobrarà quan es produeixi la liquidació del compte en el termini que s'hagi pactat amb l'entitat on es té el compte (un mes, tres mesos…). La majoria d'entitats bancàries ofereixen un sistema d'avisos perquè el client estigui al corrent del moment en què el seu compte entra en números vermells.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

Moviments previstos, la millor manera de protegir-se

Una de les millors maneres de protegir-te davant la possibilitat de patir les comissions i interessos d'un descobert tàcit en compte és consultar els teus moviments previstos a BBVA Bconomy. Amb aquesta nova funcionalitat, podràs portar un control senzill de les teves despeses i ingressos. “Moviments previstos” informa sobre el balanç entre ingressos i despeses que tindràs el mes següent, basant-se en l'històric dels teus saldos i moviments a BBVA (amb dades des de 2007). A més de pagaments que haurem d'afrontar amb seguretat, com el rebut de l'IBI, de l'assegurança o de la mensualitat de la hipoteca o del lloguer, la funcionalitat té en compte les compres o les retirades d'efectiu que efectuem, oferint-nos un diagnòstic molt aproximat i valuós del saldo que s'espera que tinguem a un mes vista. Una informació molt útil per prendre decisions amb la màxima quantitat d'informació possible.

D'altra banda, a l'app de BBVA hem desenvolupat un chatbot que també et pot ajudar a gestionar les teves finances. Imagina't un assistent personal disponible les 24 hores i dissenyat per controlar al màxim el teu pressupost mensual. Tens dubtes sobre conceptes financers? Vols rebre promocions personalitzades en funció del teu perfil? No pateixis, el nostre chatbot s'encarregarà de tot perquè la teva vida sigui una mica més senzilla.

CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes