Com estalviar diners sense dificultat

Coneix millor com poder estalviar sense massa maldecaps

Un dels clàssics a l'hora de parlar de les finances té sempre a veure amb la pregunta de l'estalvi, com estalviar diners? Com fer-ho sense dificultat? Es poden treure recursos de sota les pedres?

Per bé que els diners no cauen del cel, sí que és possible treure'n molt més partit del que es creu. Per fer-ho només cal una mica d'enginy i ajuda i, en conseqüència, aconseguiràs estalviar amb menys dificultat i acostar-te a complir objectius que ni tan sols haguessis pogut suposar.

Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

L'estalvi en si

Els diners els pots estalviar de formes diferents, ja sigui posant-los en una guardiola en forma de porquet, en un compte corrent, obrint plans d'estalvi o invertint en borsa. Cada solució té, sens dubte, avantatges i inconvenients, ja que mentre que el porquet no generarà una rendibilitat addicional, les inversions en borsa podran córrer grans riscos. Per tant, el mètode per estalviar és un element que ha de triar cadascú en funció de la seva forma de ser. Ara bé, d'on s'estalvia?

Hi ha diferents filosofies sobre l'estalvi. Mentre que antigament se solia estalviar del que sobrava, avui es tendeix més aviat a un procedir invers, és a dir, a retirar "a priori" part dels ingressos a un compte. Per fer-ho hi ha diferents formes d'actuar o el que podem denominar “tècniques d'estalvi”.

Les tècniques d'estalvi més esteses

Per estalviar sistemàticament, pots descomptar automàticament una part dels teus diners abans de fer altres despeses. Per fer-ho hi ha dos models que tenen una gran reputació actualment:

  • El model 50/30/20 advoca per dividir els ingressos en tres grups diferents i destinar cadascun d'ells a una partida diferent. Amb el 50% dels ingressos –ni més ni menys– cal suplir les necessitats bàsiques del dia com ara lloguer o hipoteca, despeses de manutenció, etc. Un 30% dels ingressos ha d'anar destinat, preferiblement, a allò que ens ve bé però que no és estrictament necessari: oci, cultura, viatges, etc. I un 20%, que idealment s'ha de descomptar per endavant, ha d'anar a parar a l'estalvi. Aquest estalvi, això sí, en el millor dels casos ha de tenir lloc en un compte a part.
  • El model 52 és una altra opció en alça actualment. El seu funcionament respon a les 52 setmanes que té un any i consisteix a anar estalviant, cada setmana, una quantitat de diners creixent. En el cas més senzill, es tracta d'ingressar a la guardiola la quantitat de diners que coincideixi amb la setmana en què ens trobem: la primera setmana de l'any caldrà estalviar només 1 €, la vintena, 20 € i, l'última, 52 €. D'aquesta manera, gairebé sense adonar-te'n, podràs estalviar 1.378 € en un any.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

Aquestes dues opcions són dues alternatives; ara bé, sempre pots intentar anar més enllà, per exemple, esprement al màxim els teus ingressos.

En resum: hi ha diferents tècniques per controlar les despeses i, en conseqüència, estalviar una mica més. I, per sort, avui dia ja no has d'anar amb el quadern ni preguntar a algú altre; la solució, mai més ben dit, és a les teves mans. Segueix llegint per descobrir diferents opcions que BBVA pot oferir-te en aquest sentit.

Coneixes l'app de BBVA? Disponible per a Android i iOS i considerada l'app número 1 mundial de banca, segons la consultora Forrester, és una eina dissenyada de manera atractiva i intuïtiva que en facilita la usabilitat. Entre altres funcionalitats, disposa de BBVA Bconomy, amb què tindràs d'un cop d'ull tota la informació sobre els teus diners que abans no tenies. Amb BBVA Bconomy podràs analitzar al detall les teves despeses, descobrir com intentar reduir-les i, naturalment, que et sigui més fàcil aconseguir estalviar per assolir les teves metes. Per això, si et preocupa com estalviar diners sense dificultat, pot ser que hagis trobat justament la solució que buscaves.

A més, si te la descarregues disposaràs d'ajudes com un chatbot intel·ligent que està especialment dissenyat per mantenir-te al dia d'ingressos recurrents (com la teva nòmina) o despeses poc habituals (si ho consideres oportú, podràs crear alertes per a aquest tipus de casos). Funciona com un assistent personal i, si vols, et proposarà moments d'estalvi en funció de la situació financera del teu compte. I és que avui dia, organitzar-se per estalviar està a l'abast de la mà.

CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes