Com canviar de banc

Tutorial per canviar de banc fàcilment: comptes, targetes, rebuts, la teva nòmina...
Canviar de banc és una de les decisions més importants que prenem en la gestió del nostre dia a dia, ja que afecta els nostres rebuts, targetes de dèbit i crèdit, caixers on traiem diners, l'app o web que utilitzem per consultar els nostres comptes o fer transferències.
Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Perquè puguis canviar de banc de forma fàcil i ràpida, et presentem el Servei de Mudança accessible per a clients i no clients a través de bbva.es i l'App BBVA. Aquí et donem alguns consells.

 • Si no estàs segur de quin compte, targeta o préstec contractar, al Servei de Mudança et facilitem un cercador que t'ajuda a descobrir els productes que s'ajusten a les teves necessitats. Simplement ens has d'indicar quin tipus de producte cerques i t'ensenyarem què et podem oferir.
 • No tanquis el teu compte bancari al banc d'origen (el banc que abandones) fins que no tinguis assegurat el canvi de rebuts, domiciliacions, etc. És molt comú voler tancar un compte per evitar el cobrament de comissions o més paperassa, però t'has d'assegurar que no es queda cap rebut sense pagar o tornat per la cancel·lació del compte. Tampoc no cancel·lis les teves targetes abans de canviar de banc, així evitaràs quedar-te sense mitjans de pagament.
 • En obrir el teu nou compte bancari, pren nota del seu número (IBAN inclòs) i fes un primer ingrés de diners amb el qual poder cobrir els nous rebuts que estàs domiciliant i els pagaments que vagis fent. A més, utilitza el Servei de Mudança per domiciliar els teus ingressos com la nòmina, pensió o subsidi de desocupació. És gratis, fàcil i 100% digital.
 • Fes una llista dels rebuts que tens domiciliats: poden ser anuals, trimestrals, mensuals... El més ràpid per recopilar-los tots és entrar amb les teves claus en el web o app del banc i buscar-los en els teus moviments. Un consell per anar més ràpid: molts bancs permeten cercar en els teus moviments amb l'opció “Rebuts” o “Rebuts domiciliats”. Si tens dubtes sobre com cercar-los per Internet, pots acudir a una sucursal del teu banc d'origen i demanar una llista dels rebuts que tens domiciliats.
 • Gestiona els rebuts domiciliats amb les empreses, ajuntaments o entitats corresponents, per fer el canvi de número de compte. A BBVA t'oferim el Servei de Mudança, amb què tu decideixes com vols sol·licitar el canvi de domiciliació: pots connectar amb el teu Banc i seleccionar de la llista de rebuts els que vols canviar o incorporar una foto dels rebuts. En ambdós casos, BBVA s'encarrega de fer la gestió del canvi de compta amb els emissors en el teu nom. Pots aprendre més aquí.

 

 • Si ets treballador per compte d'altri (treballes en una empresa i reps a canvi una contraprestació) o reps pagaments periòdics per un altre motiu (lloguer d'un habitatge o local, classes particulars, etc.) recorda comunicar als teus pagadors (empresa o particulars) el canvi de número de compte. És important insistir en aquest punt perquè no et segueixin pagant en el compte d'origen. Aquest és un motiu molt habitual pel qual es produeixen descoberts tàcits en compte.
 • Assegura't que el compte corrent que vols cancel·lar no és el compte d'abonament dels interessos d'altres productes financers (dipòsits, comptes d'estalvi…) que tinguis en aquesta o una altra entitat financera.
 • Si tens hipoteca, crèdits o algun tipus de préstec amb el banc d'origen o una altra entitat financera i el compte que pretens tancar és el compte a través del qual pagues les quotes i els interessos d'aquests productes, hauràs de consultar si es pot fer el canvi i si exigeix algun tipus de penalització per fer-lo.
Servei de Mudança Central Servei de Mudança Central
Porta els teus rebuts, ingressos i més
Coneix tot el que pots fer a través del Servei de Mudança.
 • Si sols utilitzar habitualment algun e-commerce o plataforma en línia (Amazon, Privalia, Zara, Carrefour, Mercadona, Spotify, Netflix, Just Eat, myTaxi, Uber, PayPal, IUPAY...) en què tens guardada la teva targeta o número de compte corrent del banc que deixaràs, recorda't de canviar-la per no tenir problemes en les teves següents compres o renovacions de subscripció.
 • Avisa els teus familiars, amics i coneguts que canviaràs de compte. En molts casos, es fan pagaments puntuals i periòdics entre persones properes (compartir viatges, pis, menjars, fer reserves de pistes d'esport, etc.) i et poden fer una transferència de diners al teu compte corrent antic.

Recorda que a BBVA t'oferim un compte sense comissions d'administració i manteniment que pots obrir sense moure't de casa (amb el teu mòbil o des del web), a més d'un servei gratuït per traslladar els teus rebuts (fent una foto de la factura o rebut del servei que vulguis redomiciliar) des de l'app de BBVA.

CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes