Maneres d'estalviar que agrairàs en el futur

Consells i eines per aconseguir els teus objectius.

Tot bon estalviador ha de fixar la seva meta de cara al futur ja que serà aleshores quan podrà veure realitzat l'objectiu desitjat (o també per estar més tranquil per si sorgeix algun imprevist). Són múltiples els motius pels quals estalviar és recomanable. 

És per això que, en aquest article, et volem oferir maneres d'estalviar que segurament el teu "jo" futur t'agrairà.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Consells a seguir

Des de BBVA volem apuntar, en primer lloc, que els miracles en aquest camp no existeixen. Tanmateix, si ets aplicat i segueixes les diferents maneres d'estalviar que t'oferim veuràs que fer-ho a poc a poc no és una cosa impossible. 

Organitza el teu pla d'estalvi: el primer que has de fer és crear un pressupost que detalli les teves despeses i ingressos i que et permeti veure clarament en què uses els teus diners. Una fotografia de la teva economia amb la qual afinar les despeses a retallar i reduir i en quina quantitat. BBVA compta amb una eina, Bconomy, que t'ajudarà a complir aquesta meta mostrant-te un desglossament de tot el que gastes per categories i oferint-te l'opció de crear pressupostos de despeses en cadascuna d'elles. 

Disminueix les teves despeses fixes: amb el pressupost a la mà, et toca disminuir les despeses fixes. Et recomanem que revisis els diferents serveis que tinguis contractats, com la tarifa de mòbil i Internet, o que apaguis els llums o la televisió a casa quan no els estiguis utilitzant. Seguir aquests petits consells reduirà el total de la teva factura a final de mes. 

Cerca les millors ofertes a Internet: els comparadors de preus són de gran ajuda per trobar la millor relació qualitat-preu del producte que necessites. Un pas senzill que no et requereix gaire temps i que genera un gran estalvi.

Automatitza l'estalvi: la finalitat d'estalviar és futur. Per això, i perquè es faci més senzill aquest llarg procés, no has de pensar en el dia a dia sinó en el procés complet. El més fàcil per a això és que automatitzis l'estalvi perquè el banc, de manera mecànica, faci els traspassos que fixis en el teu pressupost a un altre compte sense que t'hagis de preocupar. A BBVA disposes de Programa el teu Compte, servei compost de senzilles regles que t'ajuden amb aquest objectiu. Per exemple, mecanitzes el traspàs d'una part de la teva nòmina a un altre compte d'estalvis o d'un percentatge del saldo total del teu compte a final de mes. 

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.


Evita el pagament d'interessos: són una despesa que minva la teva economia i que es poden eliminar. Per fer-ho, t'aconsellem que domiciliïs totes les teves despeses en el mateix compte en què t'ingressen el salari cada mes. D'aquesta manera, també aconsegueixes tenir un control més gran sobre les teves finances. 

Crea un compte per estalviar: des de BBVA et recomanem que els diners que vagis estalviant els transfereixis a un compte destinat a l'estalvi. A BBVA disposem del Compte Metes, el qual no té cap tipus de comissió ni et cobra per les transferències. S'obre a través de l'app de BBVA o bbva.es i, per començar a utilitzar-la, has d'indicar el nom de la meta, els diners que t'has proposat estalviar i el termini que has estimat per complir el teu objectiu. Basant-se en això, t'envia notificacions de l'evolució de l'estalvi perquè sempre sàpigues en quin punt et trobes.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte