Halloween

Què és Halloween?

Halloween, nom que s'obté de contreure el terme en anglès All Hallow's Eve (en castellà, vigília de Tots Sants), és una festa de procedència cèltica. Aquests pobles solien celebrar, el 31 d'octubre, el que van batejar com a 'Samhaim' (traduït com a 'final de l'estiu'). Una cerimònia de comiat a Lugh, déu del Sol, al qual deixaven menjar i dolços com a ofrena. Aquesta festivitat també representava per a ells la tornada dels esperits dels morts al món dels vius. Amb el temps, la tradició es va anar transmetent a altres llocs com, per exemple, els Estats Units, on va arribar el 1840 (encara que Halloween no es va popularitzar, tal com el coneixem avui, fins al 1970). Avui, se celebra a tot el món, destacant els EUA, el Canadà, Irlanda i el Regne Unit.

Quin dia és Halloween?

Com el seu propi nom indica, en procedir d'All Hallow's Eve, Halloween té lloc el dia que precedeix al de Tots Sants, és a dir, el 31 d'octubre. Una data que, com hem explicat anteriorment, degut a la festa cèltica del 'Samheim' amb la qual els celtes commemoraven el 'final de l'estiu'.

Com és la nit de Halloween?

La nit de Halloween, sobretot als Estats Units, es caracteritza per la decoració de les cases, les quals s'omplen d'esquelets, fantasmes, ratpenats o aranyes (entre altres guarniments). També són molt habituals les màscares i les disfresses a Halloween, que es poden comprar en una botiga o fer-se a mà. Però si per alguna cosa es coneix Halloween és pel seu Truc o Tracte (en anglès, Trick or Treat), el qual porta els nens a disfressar-se i recórrer les cases del barri a la recerca de caramels.

Quines ofertes hi ha a Halloween?

Són moltes les ofertes que es fan a Halloween, la majoria d'aquestes procedents del sector turístic (atès que són molt habituals els desplaçaments en aquesta data, en coincidir amb el dia de Tots Sants, festiu a Espanya). Des d'aerolínies, amb descomptes en els seus vols, a companyies hoteleres (amb paquets especials), totes posen a disposició del consumidor suculentes ofertes en aquesta data tan assenyalada.

Com puc finançar les meves despeses de Halloween?

Per facilitar el pagament de les despeses realitzades a Halloween, BBVA posa a disposició dels seus clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Ràpid En línia, el qual pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació, i obtindràs una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?