Dia Internacional de l'Estudiant

Què és el Dia de l'Estudiant?

El Dia Internacional de l'Estudiant, a Espanya, commemora la figura de l'alumne dins la comunitat educativa, així com la lluita en pro d'una educació lliure i per a tothom. Aquest homenatge té el seu origen el 1939, any en què es van produir nombroses protestes i aixecaments amb motiu de la mort de Jan Opletal, estudiant en la Universitat de Medicina, per la invasió nazi a Txecoslovàquia, en què van participar estudiants d'aquest país. Aquest acte, considerat heroic, va fer que la Unió Internacional d'Estudiants, nascuda l'any 1941, declarés el 17 de novembre com el Dia Internacional de l'Estudiant.

Quan és el Dia de l'Estudiant?

La data oficial de la celebració del Dia Internacional de l'Estudiant, establerta per la Unió Internacional d'Estudiants, és el 17 de novembre.

El Dia de l'Estudiant se celebra en altres països?

Com passa amb altres festivitats, hi ha països on la data del Dia Internacional de l'Estudiant és diferent de l'oficial. És el cas, per exemple, de l'Argentina (21 de setembre), Xile (11 de maig), Colòmbia (8 de juny) o Mèxic (23 de maig). Espanya, per part seva, el celebra el dia marcat inicialment.

Com pot un estudiant finançar els seus estudis amb BBVA?

Són molts els alumnes que celebren, cada any, el Dia Internacional de l'Estudiant. Per facilitar-los l'accés a estudis superiors o oposicions, BBVA posa a la seva disposició diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Ràpid Online, que poden sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació i obtenint una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables, o el Préstec Personal Online.

Necessites més informació?