Quins tipus d'assegurances de vida existeixen?

T'expliquem quants tipus d'assegurances de vida existeixen i quina pot ser la més apropiada en funció de les circumstàncies.
Cada vegada més persones opten per contractar una assegurança de vida. De fet, es calcula que fins al 50% dels espanyols en té un. Ja sigui per tenir una tranquil·litat més gran davant d'imprevistos com mort prematura o incapacitat, una assegurança de vida garanteix la protecció dels éssers estimats en cas que es deixin de tenir els ingressos principals. Tanmateix, hi ha tres classes d'assegurances de vida i cadascuna ofereix una sèrie de beneficis diferents. Alguns d'aquests beneficis inclouen més seguretat financera o la tranquil·litat de poder gaudir d'una jubilació sense preocupacions. En aquest article expliquem els tres tipus d'assegurances de vida: assegurances de defunció o risc, assegurances de supervivència i les assegurances mixtes.
Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Assegurances de defunció o de risc

Les assegurances de risc impliquen el pagament d'una indemnització en cas que l'assegurat mori o pateixi una incapacitat, de conformitat amb el que estableix el contracte d'assegurança. El pagament es fa, de conformitat amb el que estableix el contracte d'assegurança, després que s'acrediti aquesta situació, i es procedeix a extingir-lo. Aquest tipus d'assegurança se sol contractar amb l'objectiu de protegir l'estabilitat econòmica dels familiars de l'assegurat.

A més, dins de les assegurances de risc, existeixen dues modalitats: les assegurances temporals i les assegurances de vida sencera. Els primers solen tenir una durada d'un any, després del qual es pot optar per renovar-lo o no. D'altra banda, les assegurances de vida sencera cobreixen l'assegurat fins que aquest mor. en qualsevol cas, en les assegurances de risc temporals, el capital que es paga al final del termini estipulat pot ser constant, creixent o decreixent, mentre que en les assegurances de risc de vida sencera, el capital sempre és constant.

Finalment, una altra diferència entre aquestes assegurances són les primes. En les assegurances temporals, les primes poden ser renovables, en aquest cas van augmentant a mesura que passa el temps, o constants, és a dir, sempre es paga la mateixa quantitat en tots els períodes. En el cas de les assegurances de vida sencera, també hi ha dues opcions pel que fa a les primes, que poden ser vitalícies o temporals. En el primer dels casos, es fa un pagament periòdic fins que l'assegurat mor, mentre que en el segon es paga només durant un temps, encara que la cobertura s'estén fins a la defunció de l'assegurat.

Assegurances de supervivència o d'estalvi

Un altre tipus molt comú d'assegurança de vida és l'assegurança d'estalvi, a través del qual s'obté un capital al final d'un termini convingut, sempre que l'assegurat no mori amb anterioritat al mateix. Normalment, aquest tipus d'assegurança es contracta amb l'objectiu de complementar les prestacions de jubilació, encara que en molts casos també es fa per comptar amb una sèrie d'estalvis i, amb ells, fer front a imprevistos o deixar certa quantitat de diners als beneficiaris del prenedor.

Assegurances mixtes

D'altra banda, què ocorre si una persona desitja tenir una assegurança que asseguri l'abonament d'una prestació als seus beneficiaris en cas de defunció i a més vol comptar amb un pla d'estalvi per a la jubilació? Bé, en aquest cas, el més adequat seria contractar el que es coneix com una assegurança mixta. Aquest tipus d'assegurança de vida combina els beneficis d'una assegurança de risc amb els avantatges d'una assegurança d'estalvi. En cas que el prenedor mori abans del termini acordat, els beneficiaris rebran una indemnització, i en el cas de sobreviure a aquest termini, l'assegurat rebrà una prestació.

Aquest tipus d'assegurança de vida és un dels més complets A més, el termini de venciment que se sol fixar en una assegurança mixta sol coincidir amb el de la jubilació, per la qual cosa es cobreix tot el cicle laboral de l'assegurat.

Quina assegurança és la més apropiada?

Mai no és massa aviat per començar a pensar en una assegurança de vida, encara que bé és veritat que cada persona es troba en una situació única i compta amb unes necessitats diferents. Mentre una assegurança de risc prevé davant qualsevol accident o esdeveniment inesperat de conformitat amb el que es contracti, les assegurances d'estalvi suposen una forma senzilla i fàcil d'estalviar per al futur. Per això, en la majoria dels casos, se sol contractar una assegurança mixta, que proporciona els beneficis d'ambdós tipus d'assegurances de vida.

Moltes vegades també sorgeix el dubte de si realment és necessari comptar amb una assegurança de vida o no. Normalment, no se sol començar a pensar en un fins que es té una família i unes obligacions pendents amb què complir, com hipoteques o fills estudiant, encara que, com bé hem dit, una assegurança de vida no només és útil com a prevenció davant la defunció del principal contribuïdor econòmic de la llar, sinó també com una forma d'estalvi.

Finalment, és important tenir present una sèrie de coses quan es pren la decisió de contractar una assegurança de vida. Per una part, s'ha de tenir en compte la capacitat financera que el prenedor tindrà per afrontar les primes durant el termini establert, ja que en alguns casos, com en les assegurances de risc, no hi haurà opció de recuperar les primes que ja s'han pagat. D'altra banda, també s'ha de tenir en compte que en la majoria dels casos el preu augmentarà a mesura que augmenta l'edat de l'assegurat.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Assegurances de vida BBVA

Si t'estàs plantejant contractar una assegurança de vida, el Grup BBVA compta amb una gran varietat d'opcions d'assegurances, totes les que aquí vam veure, amb excel·lents indemnitzacions per defunció o accident, així com amb notables cobertures en cas de malaltia. Fes una ullada a les opcions a bbva.es i comença avui a preparar-te per als imprevistos del demà.
CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.