Assegurança per a animals domèstics

Descobreix els diferents tipus de cobertura de les assegurances per a mascotes.
Els gossos, gats i altres animals domèstics són per als seus propietaris un membre més de la família, algú a qui cuidar i que ofereix a canvi afecte, fidelitat i companyia. Per aquest motiu, moltes llars decideixen contractar una assegurança per a animals domèstics que els garanteixi les atencions del seu millor amic i pugui cobrir també les responsabilitats derivades del comportament d'aquests. Així, les assegurances per a mascotes tenen en compte tant les necessitats de l'animal com les de la família amb què conviu i, al mateix temps, cobreixen possibles contingències o inevitables situacions de perill en què els animals de companyia es poden veure involucrats fins i tot sense saber-ho.
Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

El comportament de l'animal i la responsabilitat civil

Per molt domesticats que estiguin els animals, sempre existeix un cert risc que puguin causar danys a altres persones, bé siguin danys personals derivats del comportament agressiu de l'animal, bé sigui en forma de danys causats a la propietat aliena. Per aquest motiu, molts propietaris de mascotes trien contractar una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi les despeses que puguin derivar-se d'aquest tipus de comportaments. Existeixen assegurances obligatòries per a aquells supòsits establerts a la Llei com a “animals potencialment perillosos”, els quals estan subjectes a regulacions municipals i autonòmiques atès que es considera que poden suposar un perill per a la comunitat. Encara que la legislació varia entre una comunitat i una altra, hi ha vuit races de gossos que s'estimen potencialment perilloses en tot el territori nacional: el PitBull Terrier, l'Staffordshire Bull Terrier, l'American Staffordshire Terrier, el Rottweiler, el Dog Argentí, el Fila Brasiler, el Tosa Inu i l'Akita Inu. Els gats i altres mascotes comunes no estan inclosos dins aquesta categoria, per la qual cosa no és obligatori contractar una assegurança de responsabilitat civil per a aquests animals. Pel que fa a les mascotes exòtiques, cal dir que estan sotmeses a una legislació específica, que regula les obligacions relacionades amb la seva possessió i les seves atencions.

Cobertura de despeses veterinàries

Una de les raons per la qual moltes de les llars on hi ha una mascota decideixen contractar una assegurança, és per poder cobrir les despeses derivades de les possibles malalties de l'animal. Aquestes assegurances poden incloure consultes, proves, intervencions quirúrgiques i despeses relatives al postoperatori, però no solen incloure vacunes o atenció preventiva. El que sí que és comú en moltes assegurances d'aquest tipus és la possibilitat de contactar amb un assessor veterinari durant les 24 hores del dia per fer consultes sobre la salut de l'animal i les seves atencions.

Un altre tipus d'incidències que cobreixen les assegurances per a animals de companyia

A més de les despeses veterinàries o les derivades de la responsabilitat civil, moltes pòlisses també cobreixen altres possibles incidències relacionades amb les mascotes, com pot ser el robatori, l'extraviament, els tractaments dentals o el sacrifici i la incineració de l'animal. A més, les assegurances més completes ofereixen serveis de transport o guarderia, i poden fer-se càrrec de les despeses d'allotjament de l'animal en una residència especialitzada en cas que el seu propietari es trobi malalt o hospitalitzat i no pugui atendre-la. Per contractar una assegurança veterinària, és necessari que l'animal es trobi en bones condicions de salut i hagi complert amb les recomanacions de vacunació oficial. Si la mascota té malalties prèvies a la contractació de l'assegurança, és gran, o si la seva malaltia o l'accident està causat per descuit o negligència del seu propietari, la companyia asseguradora no es farà càrrec de les despeses derivades de l'atenció de la seva salut.
Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Com es calcula la prima d'una assegurança per a animals domèstics

Per calcular la prima i les condicions d'una assegurança per a animals domèstics, les companyies asseguradores tenen en compte factors com l'edat, la raça i el valor de l'animal o el seu pedigrí. També consideren el tipus d'animal de què es tracta i distingeixen entre animals comuns o exòtics. Finalment, també hi ha companyies que utilitzen el pes de l'animal com un factor afegit en el càlcul de la prima. Cal tenir en compte que les assegurances dels animals domèstics estan dissenyades principalment per a gossos i gats, i que els animals exòtics, els cavalls o altres espècies que no es consideren com de companyia no estan previstos per aquest tipus d'assegurances i pertanyen a una categoria diferent.

En resum, una assegurança d'animals domèstics permet cobrir moltes de les despeses imprevistes relacionades amb el comportament i l'atenció de les mascotes, i dona als seus propietaris la garantia que els seus companys favorits sempre estaran ben atesos. Entra a bbva.es per consultar la informació sobre les diferents assegurances per a animals domèstics que a BBVA posem a la teva disposició i protegeix la teva mascota com si fos un més de la família.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.