Rènting de cotxes, què és?

Descobreix el rènting de cotxes: què és i com funciona.

Existeixen diverses maneres de poder gaudir de l'ús d'un cotxe: es pot adquirir un vehicle en propietat, llogar-ho per utilitzo ocasional, o contractar un lloguer a llarg termini amb un servei de lísing o rènting. 

En aquest article t'expliquem en què consisteix el rènting, les claus d'aquest contracte de lloguer de cotxes i els avantatges fiscals que et pot proporcionar.

Bàner superior Rènting Bàner superior Rènting
BBVA Autorenting
Gaudeix de les nostres ofertes i d'una àmplia proposta de cotxes d'alta gamma.

Què és el rènting?

El rènting és un contracte de lloguer de cotxes a llarg termini (té una durada mínima de 24 mesos i màxima de 60 mesos) mitjançant el qual una empresa o un particular pot utilitzar un cotxe d'un model determinat i amb un quilometratge especificat a canvi del pagament d'una quota mensual.

Claus del rènting de cotxes

Tenint en ment la definició de rènting de cotxes, què és concretament, és important tenir en compte que es tracta bàsicament d'un servei de lloguer de vehicles, encara que amb unes característiques que el distingeixen d'uns altres tipus de lloguers com, per exemple, el públic a què va dirigit, les despeses que s'inclouen en el contracte de lloguer o el que passa amb els vehicles en finalitzar el contracte. 

Per començar, és important conèixer qui pot llogar un cotxe per rènting. Fins a fa poc, eren les empreses i els autònoms els que optaven pel rènting com solució al desenvolupament de la seva activitat econòmica, però aquesta opció està cada vegada més estesa també entre els particulars

Un altre dels aspectes que distingeixen al rènting davant unes altres opcions de lloguer és el de les despeses del contracte. Aquest inclou: 

  • Totes les despeses associades a la compra del vehicle (com, per exemple, l'impost de matriculació). 
  • Servei de manteniment i revisions, així com el canvi de pneumàtics. Normalment, en el contracte de rènting se sol incloure una clàusula que obliga al conductor a acudir cada cert temps a revisar el cotxe. Aquestes revisions obligatòries estan incloses, així com les reparacions necessàries en cas d'avaria. 
  • Servei d'assistència en carretera
  • Assegurança
  • Servei de reclamació de multes fins a exhaurir la via administrativa. 


Tenint en compte tot el que inclou el servei de rènting, no és estrany que sigui una opció tan popular entre negocis i particulars. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que existeixen una sèrie de despeses que el rènting no inclou com, per exemple, el proveïment, les multes que no puguin ser recorregudes amb èxit, i la reparació de danys en cas de negligència del conductor

Finalment, existeixen algunes diferències entre el rènting i el lísing. La més important té lloc a la finalització del contracte. En el rènting, l'arrendatari pot prorrogar el contracte o tornar el cotxe mentre que el lísing li ofereix una tercera opció: adquirir el vehicle pel seu valor residual.

Bàner Central Rènting Bàner Central Rènting
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Avantatges fiscals per a empreses i particulars

La segona raó per la qual tant negocis com a particulars decideixen obtenir un cotxe mitjançant un contracte de rènting, en comptes de comprar-ho, és que aquest sistema ofereix certs avantatges fiscals. Per a l'Agència Tributària, la compra d'un cotxe suposa una inversió que no és deduïble de l'impost sobre la renda de persones físiques, en el cas dels autònoms i particulars. D'altra banda, el rènting es considera un lloguer que pot incloure's en les despeses corrents i que és totalment deduïble en qualsevol dels dos casos. Aquesta és la gran avantatge d'aquest sistema: és possible deduir la totalitat de la quota mensual de rènting de l'IS i de l'IRPF. 

A més, l'habitual és que pugui també deduir-se el 50% de l'IVA aplicat a la quota, encara que si es demostra que el vehicle s'utilitza exclusivament per al desenvolupament de l'activitat professional, es pot deduir el 100% de l'IVA. 

En definitiva, són molts els particulars que opten pels molts avantatges que els ofereix un servei de rènting a l'hora de disposar d'un vehicle. A BBVA posem a disposició dels nostres clients diferents opcions de rènting de cotxes amb totes les despeses de manteniment i assegurança inclosos. Si vols saber més sobre aquest servei, visita bbva.es o acosta't a qualsevol de les nostres sucursals.

CTA Rènting CTA Rènting
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.