Rènting de cotxes, què és?

Descobreix el rènting de cotxes: què és i com funciona.

Existeixen diverses maneres de poder gaudir de l'ús d'un cotxe: es pot adquirir un vehicle en propietat, llogar-lo per a un ús ocasional o contractar un lloguer a llarg termini amb un servei de lísing o rènting. 

En aquest article t'expliquem en què consisteix el rènting, les claus d'aquest contracte de lloguer de cotxes i els avantatges fiscals que et pot proporcionar.

Bàner Superior Rènting 2 Bàner Superior Rènting 2
BBVA Autorenting
Gaudeix de les nostres ofertes i d'una àmplia proposta de cotxes d'alta gamma.

Què és el rènting?

El rènting és un contracte de lloguer de cotxes a llarg termini (té una durada mínima de 24 mesos i màxima de 60 mesos), mitjançant el qual una empresa o un particular pot utilitzar un cotxe d'un model determinat i fer-hi un quilometratge especificat a canvi del pagament d'una quota mensual.

Claus del rènting de cotxes

Considerant la definició de rènting de cotxes i què és concretament, és important tenir en compte que es tracta bàsicament d'un servei de lloguer de vehicles, encara que amb unes característiques que el distingeixen d'altres tipus de lloguers, com ara el públic a què s'adreça, les despeses que s'inclouen en el contracte de lloguer o el que passa amb els vehicles quan acaba el contracte. 

Per començar, és important saber qui pot llogar un cotxe per rènting. Fins fa poc, eren les empreses i els autònoms els que optaven pel rènting com a solució per al desenvolupament de la seva activitat econòmica, però aquesta opció està cada cop més estesa també entre els particulars

Un altre dels aspectes que distingeixen el rènting d'altres opcions de lloguer és el de les despeses del contracte. Aquest inclou: 

  • Totes les despeses associades a la compra del vehicle (com ara l'impost de matriculació). 
  • Servei de manteniment i revisions, així com el canvi de pneumàtics. Normalment, en el contracte de rènting s'hi sol incloure una clàusula que obliga el conductor a portar el cotxe a revisió cada cert temps. Aquestes revisions obligatòries estan incloses, així com les reparacions necessàries en cas d'avaria. 
  • Servei d'assistència en carretera
  • Assegurança
  • Servei de reclamació de multes fins a exhaurir la via administrativa. 


Tenint en compte tot el que inclou el servei de rènting, no és estrany que sigui una opció tan popular entre negocis i particulars. Tanmateix, cal tenir en compte que hi ha una sèrie de despeses que el rènting no inclou com ara el proveïment, les multes que no es puguin recórrer amb èxit i la reparació de danys en cas de negligència del conductor

Finalment, hi ha algunes diferències entre el rènting i el lísing. La més important té lloc quan acaba el contracte. En el rènting, l'arrendatari pot prorrogar el contracte o tornar el cotxe, mentre que el lísing li ofereix una tercera opció: adquirir el vehicle pel seu valor residual.

Bàner Central Rènting 2 Bàner Central Rènting 2
Descobreix l'autorènting per a empreses de BBVA
El vehicle que necessites a una quota competitiva i amb grans avantatges

Avantatges fiscals per a empreses i particulars

La segona raó per la qual tant negocis com particulars decideixen tenir un cotxe mitjançant un contracte de rènting, en comptes de comprar-lo, és que aquest sistema ofereix certs avantatges fiscals. Per a l'Agència Tributària, la compra d'un cotxe suposa una inversió que, en el cas dels autònoms i particulars, no és deduïble de l'impost sobre la renda de persones físiques. D'altra banda, el rènting es considera un lloguer que es pot incloure en les despeses corrents i que és totalment deduïble en qualsevol dels dos casos. Aquest és el gran avantatge d'aquest sistema: és possible deduir la totalitat de la quota mensual de rènting de l'IS i de l'IRPF. 

A més, és molt habitual que també es pugui deduir el 50% de l'IVA aplicat a la quota, tot i que si es demostra que el vehicle es fa servir exclusivament per al desenvolupament de l'activitat professional, es pot deduir el 100% de l'IVA. 

En definitiva, són molts els particulars que opten pels molts avantatges que els ofereix un servei de rènting a l'hora de disposar d'un vehicle. A BBVA posem a disposició dels nostres clients diferents opcions de rènting de cotxes amb totes les despeses de manteniment i assegurança incloses. Si vols saber més sobre aquest servei, visita bbva.es o ves a qualsevol de les nostres sucursals.

CTA Rènting 2 CTA Rènting 2
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.