Diferència entre un préstec i un crèdit

Encara que la seva finalitat és la mateixa, el seu funcionament d'un crédiito i un préstec té algunes diferències que convé conèixer.

Les entitats bancàries estan especialitzades a facilitar finançament als seus clients i, entre les diverses opcions que s'ofereixen al mercat, els préstecs i les línies de crèdit són dos dels productes que més utilitzen tan clients regulars com empreses. Tanmateix, de vegades no es diferencia un préstec i un crèdit quan, en realitat, suposen maneres diferents d'accedir al finançament que necessitem.

La diferència més rellevant per al client és que, mentre que en un préstec s'accedeix a tots els diners sol·licitats de cop en el moment de la concessió del préstec, en un crèdit aquests diners es poden anar sol·licitant en funció de les necessitats que tinguem. En un exemple senzill, a l'hora d'aconseguir un préstec "trenquem" la guardiola i aconseguim tots els diners que necessitem; i de manera diferent, amb un crèdit anem traient diners a poc a poc, només quan hàgim de disposar-ne i sense necessitat d'utilitzar tots els diners disponibles.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

La forma d'accedir als diners també determina els interessos que es paguen. La diferència entre un préstec i un crèdit aquí és que mentre que en el primer es paguen interessos per tot el capital que ens han deixat, en canvi, en un crèdit es paguen interessos pels diners que hem utilitzat, no pel total de diners que el banc ha posat a la nostra disposició, encara que sí que hi pot haver una comissió de saldo no disposat, és a dir, dels diners que no hem utilitzat.

A més, pel que fa al termini d'amortització, també hi ha diferències entre els préstecs i els crèdits. Els préstecs tenen un termini més gran, generalment d'anys, per la qual cosa també tenen interessos més elevats.

Un préstec i un crèdit també difereixen en la forma en què el client retorna els diners que ha rebut. En el préstec, una vegada amortitzat tot el capital a través del pagament de les quotes mensuals, es dona per conclosa l'operació sense possibilitat d'accedir a més diners, llevat que es formalitzi un nou préstec. El crèdit funciona de manera contrària; en general es renova cada any per continuar permetent que el client utilitzi aquesta línia de finançament quan la necessiti. Per exemple, una manera d'accedir a una línia de crèdit és adquirir una targeta de crèdit
Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.
És important remarcar que, encara que posen a disposició del client un determinat capital, la diferència de la mecànica entre préstecs i crèdits els fa adequats per a situacions diferents: els préstecs són més útils quan es farà una compra important o es necessita una quantitat de diners que coneixem amb antelació, mentre que el crèdit funciona com un suport puntual per a despeses a les quals no arribem de manera normal.
CTA calcula CTA calcula
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.