Pots tenir liquiditat del teu pla de pensions als 10 anys sense límit de quantitat

Els primers rescats es podran sol·licitar a partir de l'1 de gener de 2025
El projecte de decret publicat fa poc pel Ministeri d'Economia sobre la modificació del Reglament de plans i fons de pensions (RPFP) recull una mesura sobre la qual s'ha debatut molt en els últims temps, especialment perquè quedaven temes per aclarir. Es tracta de la possibilitat de rescat d'aportacions a plans de pensions amb una antiguitat mínima de 10 anys. En realitat, aquesta mesura ja va entrar en vigor el dia 1 de gener de 2015, que és el moment en què començarà a comptar aquesta antiguitat de 10 anys en qualsevol cas. O el que és el mateix, els primers rescats partint d'aquesta nova situació podran començar a donar-se a partir de l'1 de gener de 2025.
Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Nova estructura de pla de pensions

Doncs, bé, finalment el Govern ha decidit no establir un import màxim anual en el reemborsament de plans de pensions per antiguitat de les participacions, cosa que permetrà als partícips anar disposant de totes les aportacions que vagin arribant a aquests 10 anys. L'argument del Govern és que aquesta mesura afegeix atractiu als plans de pensions, especialment per als més joves, que mostren certa reticència a la restricció de la liquiditat que caracteritza aquests productes. 
Al contrari, experts en estalvi i planificació es posicionaven a favor d'establir algun tipus de límit anual al rescat a partir d'aquesta nova situació, atès que es corre el risc de perdre el component previsional a llarg termini d'aquests productes, és a dir, que acabin per no complir el fi principal per al qual van ser dissenyats: canalitzar un estalvi per disposar-ne en assolir la jubilació i complementar la pensió pública.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

El Reial decret passarà per fase de consulta pública i requerirà informe posterior del Consell d'Estat abans de passar al Consell de Ministres. Tot aquest procés pot demorar la seva aprovació definitiva fins a sis mesos.

Les possibilitats habituals per rescatar un pla de pensions queden establertes en quatre contingències (jubilació, incapacitat laboral, dependència i defunció) i tres supòsits excepcionals de liquiditat (malaltia greu, desocupació de llarga durada i l'esmentada liquiditat a partir dels 10 anys). Tanmateix, i partint de la situació d'excepció generada pel covinya-19, en el Reial decret 463/2020 s'han establert uns supòsits de liquiditat excepcional, tant per a Plans de Pensions com per a EPSV´s. Vols conèixer-los? Accedeix a tota la informació aquí.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?