Aportació puntual o periòdica a un pla de pensions

T'expliquem quina possibilitat és més recomanable per al teu estalvi.
Un aspecte important en la planificació de les teves finances personals és la decisió entre fer aportacions puntuals a plans de pensions o fer-ho periòdicament. Per fer els càlculs i realitzar les reflexions oportunes, et serà d'ajuda entrar en aquest simulador en què podràs planificar les teves aportacions i conèixer l'estalvi fiscal. Aquestes orientacions et facilitaran la decisió de fer aportacions periòdiques o puntuals.
Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Com aprofitar els avantatges de les aportacions puntuals a plans de pensions?

Poder desgravar amb l'aportació a plans de pensions és un dels seus avantatges més importants. Amb les aportacions puntuals a plans de pensions és més fàcil acomodar les teves aportacions als esdeveniments o imprevistos que van sorgint en les teves finances personals. Si, per exemple, un determinat any has tingut molts ingressos, potser et beneficiarà fiscalment aportar més als plans de pensions.

Moltes persones tenen alts i baixos en els seus ingressos; per exemple, aquelles amb un sou que té una part de retribució variable molt elevada o les que desenvolupen una activitat econòmica que uns anys dona molt diners i altres no tants.

En aquests casos, aportar el mateix al pla de pensions cada any té menys sentit. El principal avantatge fiscal dels plans de pensions és la reducció de la base imposable, i aquesta rebaixa pot ser més avantatjosa quan es tenen anys bons, ja que la base imposable és més alta i el tipus que es paga per aquesta també.

Del que es tractaria és d'aprofitar les aportacions puntuals a plans de pensions per aportar més del normal els anys en què les rendes obtingudes estan per sobre de l'habitual, i la factura fiscal que et cobraran per aquestes també serà superior a l'habitual.

D'altra banda, no sabràs el total de la renda que declararàs en la declaració de la renda fins al final de l'any. En aquell moment, amb més dades, en funció del que hagi passat, pots fer una aportació puntual al pla de pensions més gran o més petita.

En què et beneficia fer aportacions periòdiques a plans de pensions?

Les aportacions periòdiques a plans de pensions contribueixen a la generació d'uns hàbits ordenats d'estalvi, i pots fer-ho des de quantitats petites.

Per fer aportacions periòdiques a plans de pensions necessites, en primer lloc, fer un treball previ perquè estalviar et sigui fàcil. Has de pensar què és el que sobra i el que falta al teu pressupost.

El que pot faltar en el teu pressupost són, fonamentalment, inversions de futur. Per poder arribar folgadament cada mes a fer aportacions periòdiques al teu pla de pensions, és molt important generar més ingressos. I per poder aconseguir-los hauràs d'invertir en els teus estudis, en el teu negoci, en la teva salut, en tot allò que enforteixi les teves finances personals el dia de demà.

En la reflexió sobre les teves despeses, els hàbits de vida que repeteixes quotidianament són claus. Segurament que hi ha moltes activitats que fas diàriament i que podries fer amb menys recursos.

A més, efectuar aportacions periòdiques a plans de pensions és una ajuda per configurar el teu pressupost. Sabent la quantitat periòdica que vols aportar és més senzill traçar la línia que has d'estalviar.

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Pots compatibilitzar aportacions periòdiques i puntuals

Ja saps que tant les aportacions puntuals a plans de pensions com les periòdiques tenen els seus avantatges. Segons les circumstàncies que visquis en cada moment, et poden convenir més unes o les altres.

Però una possibilitat que pot ser interessant és combinar ambdues formes d'aportació. D'una banda, una part amb aportacions periòdiques que donin més previsibilitat al teu pressupost i contribueixin a una major disciplina en l'estalvi. I, a mesura que avanci l'any, quan tinguis més dades sobre la teva possible factura fiscal, pots fer una o diverses aportacions puntuals per pagar el menys possible d'IRPF.

I, recorda, la planificació de la jubilació és un camí prolongat. Perquè sigui més fructífer i senzill, tens aquest simulador en què podràs conèixer les desgravacions que obtindràs. Treu-li partit ja, i si encara no tens un pla de pensions, troba el teu en aquest cercador de plans de pensions.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?