Què és el valor liquidatiu d'un fons d'inversió

És una de les dades més importants a l'hora de decidir en quin fons d'inversió invertirem els nostres estalvis

Quan parlem de fons d'inversions, hi ha una certa terminologia que pot sonar confusa o ser complexa d'entendre. Però tenir clars certs conceptes ens ajudarà a l'hora d'escollir el millor fons d'inversió o el que millor s'adapti a nosaltres. Veurem què és el valor liquidatiu d'un fons d'inversió.

Quan una persona decideix invertir en un fons d'inversió, el que fa realment és comprar participacions d'aquest fons, és a dir, adquireix ‘trossos’ del total del patrimoni del fons. Aquestes participacions tenen un preu concret, que és el que es coneix com a valor liquidatiu, i la seva evolució determina la rendibilitat del fons d'inversió.

El valor liquidatiu d'un fons d'inversió es calcula dividint el patrimoni del fons entre el nombre de participacions existents, per bé que l'inversor no necessita fer aquest càlcul, ja que la gestora del fons publica diàriament el valor liquidatiu de tots els seus fons.

Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Per què t'interessa conèixer el valor liquidatiu?

El valor liquidatiu és el preu a què l'inversor paga les participacions que adquireix del fons d'inversió que esculli. A més, tal com ja comentàvem abans, el valor liquidatiu serveix de referència per saber la rendibilitat de la inversió i, per tant, el benefici que podrà rebre si l'inversor decideix vendre les seves participacions i donar per finalitzada la seva inversió.

Amb caràcter general, el dipositari farà efectiu el pagament del reemborsament en un termini màxim de tres dies hàbils, encara que en alguns casos aquest termini es podria ampliar fins a cinc dies hàbils.

En aquest sentit, el fons d'inversió funciona de manera similar a qualsevol altre procés de compravenda. Simplificant, si l'inversor ven les seves participacions quan aquestes tenen un preu més alt que el que en va pagar en comprar-les, haurà guanyat diners amb la inversió; sinó, l'inversor no haurà aconseguit recuperar tots els seus diners i s'enfrontarà a pèrdues.
Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.
A diferència d'altres actius, com els immobles, les obres d'art i les accions d'empreses no cotitzades en el mercat, els fons d'inversió tenen un alt grau de liquiditat. A més, la gestora del fons publica diàriament el valor liquidatiu de les participacions dels fons d'inversió.
CTA subinici fons CTA subinici fons
Bàner Asset Management Bàner Asset Management
Amb la col·laboració de BBVA Asset Management:
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.