Tipus de moviments bancaris

T'expliquem totes les operacions que pots fer en una entitat bancària, així com la manera més eficaç de consultar-les.

A l'hora de pensar en els serveis que ens ofereix una entitat bancària, la majoria de nosaltres es limita a les possibilitats d'ingressar la nòmina, disposar de capital en efectiu o, si s'escau, tramitar un préstec o una hipoteca. Però això és tot? Naturalment que no! Sense endinsar-nos en el món dels diversos i amplis productes que ofereix un banc, amb el nostre compte corrent podem fer diferents tipus de moviments bancaris de gran utilitat en els quals potser no havies caigut fins ara.

En aquest article t'expliquem quins són tots aquests tipus de moviments bancaris de manera ordenada. Coneix-los en funció de si suposen un ingrés o una retirada de diners en el teu compte bancari. També t'expliquem com fer-los des del teu mòbil gràcies a la banca online de BBVA i on pots consultar-los per estar al dia de l'estat del teu compte.

Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Tipus de moviments bancaris que suposen un ingrés de diners

Segurament aquest grup de moviments bancaris és el que més interès personal aixeca. I no és estrany, ja que si qualsevol d'ells es registra en l'activitat del nostre compte, el moviment suposa un augment del nostre capital.

Els tipus de moviments bancaris que suposen un ingrés de diners en el nostre compte són els següents:

 • Domiciliació de nòmina o pensió: quan es vincula el sou mensual, ja sigui la nòmina del treball o una pensió que cobrem de l'Estat, aquests diners s'ingressen automàticament en el compte que es tingui associat. La domiciliació bancària és, sens dubte, una de les maneres més senzilles de cobrar, ja que el tràmit d'ingressar el sou recau 100% en el nostre pagador i en la nostra entitat bancària.
 • Transferències rebudes: són aquelles operacions que es produeixen quan una persona o entitat ordena al seu banc que retiri diners del seu compte i els ingressi en el teu. La gran diferència amb una domiciliació és que les transferències són ingressos puntuals i no periòdics. Pots rebre una transferència, per exemple, si te'n vas de viatge amb amics i per qüestions de comoditat tu has pagat tots els bitllets d'avió i després cada un t'abona (transfereix) la seva part.
 • Liquidació d'interessos: es produeix si tens contractat un producte a la teva entitat que genera rendibilitat i decideixes cobrar-lo. La liquidació d'interessos és, per tant, el cobrament dels diners generats durant un determinat període de temps per algun producte, com ara un dipòsit. Aquest tipus de moviment bancari no es produirà cada mes, ja que els productes que generen interessos solen requerir llargs períodes de temps d'“inactivitat” abans de poder rescatar els beneficis generats.
 • Ingrés d'efectiu: és, potser, un dels moviments bancaris més antics. Aportes una quantitat en metàl·lic i automàticament se suma al saldo del compte que especifiquis.

Tipus de moviments bancaris que suposen una retirada de diners

Malgrat que la naturalesa d'aquest tipus d'operacions no sigui tan atractiva, és necessari parar-hi una atenció i comprovació especial. El fet que el seu efecte sigui la pèrdua de capital és, precisament, el que ens obliga a corroborar que totes les dades són correctes i que no ens han retirat més diners dels que corresponen.

Els tipus de moviments bancaris que suposen una retirada de diners en el nostre compte són els següents:

 • Domiciliació de rebuts: igual que demanem al nostre ocupador que ingressi la nostra nòmina en un compte determinat, podem sol·licitar a l'entitat bancària que ens cobri en aquest mateix compte determinats rebuts periòdics. D'aquesta manera, s'agilitzen molts pagaments que, com a ciutadans o usuaris d'un habitatge, estem obligats a fer. Les domiciliacions més comunes són les dels rebuts de la llum, de l'aigua i de determinats impostos.
 • Transferències efectuades: sempre que donis l'ordre de retirar una quantitat de diners del teu compte i ingressar-los en el d'una altra persona, es registrarà dins els teus moviments bancaris com una “transferència efectuada”.
 • Pagament de càrrecs: els càrrecs més habituals són el pagament mensual d'una hipoteca o d'un préstec. Igual que passa amb les domiciliacions de rebuts, és una fórmula per simplificar els tràmits corresponents. Normalment, quan es formalitza una hipoteca o un préstec, s'autoritza el banc a retirar les mensualitats del compte bancari sense haver de notificar-ho cada mes.
 • Pagament de comissions: és habitual que una entitat bancària et cobri comissions per diversos dels serveis i productes que hi tinguis contractats. Sense anar més lluny, el manteniment del compte mateix en què es registren els moviments bancaris pot suposar una comissió.
 • Retirada d'efectiu: consisteix en el moviment contrari a l'ingrés d'efectiu. És a dir, fer retirades d'efectiu a crèdit o dèbit amb targeta cada vegada que vas al caixer automàtic i es registren al teu compte com una operació que resta del teu saldo.
Bàner Central No Comissions Bàner Central No Comissions

0 € en comissions pel teu compte i targeta.

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Banca Online BBVA, tots els moviments bancaris amb un plus de comoditat

El ritme de vida actual no ens permet perdre temps anant a les sucursals bancàries per fer, per exemple, un ingrés de diners en el nostre compte. Per això i perquè BBVA sempre va un pas per endavant de les necessitats dels seus clients, ha creat la Banca Online BBVA. Gràcies a l'app mòbil de BBVA, considerada l'app número 1 en banca mòbil del món per la consultora Forrester, podràs fer tots els moviments bancaris del teu dia a dia amb un sol clic de mòbil.

Els moviments bancaris que podràs fer amb la Banca Online BBVA són els següents:

 • Ingressar efectiu des del caixer: per fer aquest moviment només necessitaràs les teves claus d'accés a bbva.es o a l'app BBVA. Introdueix la teva targeta en el caixer i a la pantalla selecciona l'opció “Fer una altra operació”. A continuació apareixerà l'operativa “Ingressar diners”, selecciona-la i especifica en quin compte vols fer l'ingrés. Introdueix els bitllets a la ranura i després que el caixer els hagi comptat podràs seguir ingressant efectiu o continuar per finalitzar l'operació. Si decideixes que no vols ingressar més, a la pantalla apareixerà un resum de l'operació, llegeix-la amb atenció per verificar les dades i prem “Continuar”. Pots imprimir el rebut o ajudar el medi ambient i optar per rebre'l per correu electrònic o SMS.
 • Efectiu mòbil: imagina't que després de prendre't un cafè en un bar t'adones que no portes diners a sobre i t'has oblidat la targeta de crèdit. Amb l'operativa Efectiu mòbil de l'app podràs solucionar el problema en minuts. Es tracta d'un servei que et permet enviar efectiu a qui vulguis, en aquest cas a tu mateix, i retirar-lo en qualsevol caixer BBVA sense necessitat de la targeta. Només has d'accedir a l'app, seleccionar l'operativa i introduir el número de telèfon del destinatari i l'import d'efectiu que podrà retirar.
 • Bizum: consisteix a enviar i rebre diners de mòbil a mòbil a l'instant i sense necessitat d'introduir cap número de compte bancari. Funciona com un missatge de text i els diners es mouen del teu compte al del teu amic, encara que no sigueu del mateix banc, amb tota la seguretat del món.
 • BBVA Cashup: és una eina que utilitza el sistema Bizum, però donant un pas més en la comoditat i la facilitat per a tu. Si vols enviar diners, només has d'entrar a l'aplicació amb la qual normalment xateges amb els teus amics i a les eines del teclat has de prémer “Cashup”, triar el contacte a qui els enviaràs, escriure l'import i validar l'operació amb la teva clau de l'app de BBVA. Tan fàcil com enviar un emoji!

A més d'aquests moviments bancaris que simplificaran el teu dia a dia, amb l'app de BBVA també podràs domiciliar els teus rebuts a BBVA des del mòbil o, si ho prefereixes, pagar els que no tens domiciliats. També et permet activar i desactivar les teves targetes si en un moment concret no les trobes, sol·licitar moneda estrangera sense haver d'esperar a la sucursal o revisar la teva correspondència virtual.

Cerca l'app de BBVA a la Store del teu smartphone o Android i comença des d'ara mateix a beneficiar-te de totes les opcions que t'ofereix per fer moviments bancaris siguis on siguis.

Extracte bancari digital, la millor manera de consultar els teus moviments bancaris

BBVA és conscient de la importància que té mantenir un control periòdic de tots els tipus de moviments bancaris i, per això, ha dissenyat l'extracte bancari digital.

Per canviar el tradicional extracte en paper que acabava sempre a la paperera pel nou format digital, només has de tenir la teva adreça de correu electrònic validada a BBVA i la teva clau d'operacions en funcionament. Si no ho tens, tranquil, perquè podràs fer les dues coses sense complicacions durant el procés d'alta. Entra a bbva.es i comença a gaudir de tots els avantatges de portar sempre que vulguis a la butxaca el resum de tots els teus moviments bancaris.

CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes