Consells per invertir en Borsa

Deu senzilles recomanacions per invertir en borsa amb èxit

1. El primer de tot és tenir clar l'objectiu de la inversió. Què pretenem aconseguir i a quin termini? I, relacionat amb aquest punt, quin risc estic disposat a assumir per aconseguir-ho?

2. Per descomptat, quin capital he d'invertir? Per decidir-ho, cal tenir molt clar que invertir en borsa equival a incertesa, per la qual cosa la recomanació és sempre que hi invertiu els diners que no necessiteu a curt termini i que no comprometeu el vostre patrimoni personal i familiar. Un altre consell és que, si esteu començant a invertir en borsa, és millor que ho feu amb quantitats petites.

3. Trieu bé el broker. El millor serà el que s'adapti a la vostra forma d'operar: comissions ajustades, eines d'informació potents, possibilitats de fer operativa condicionada i fixar stop loss, etc.

4. Estar informat és crucial. Òbviament, la inversió en borsa requereix estar informat sobre les empreses en què invertirem. És aconsellable llegir sobre els nous productes que llançaran, els mercats en què actuen, la previsió de beneficis, els riscos…

5. Quants valors en cartera són aconsellables? S'estima que una cartera d'entre 4 i 6 valors és adequada per poder fer el seguiment de les empreses i dels seus sectors respectius.

6. Grans companyies o petites? El més recomanable, si esteu començant a invertir en borsa, és començar per valors de grans companyies, de les quals podeu obtenir més i millor informació.

7. Diversificar sempre. Escolliu carteres de sectors, mida o països diferents. D'aquesta manera, tindreu una cartera de més i menys risc per ajustar millor el vostre risc global.

8. Mai no s'inverteix en contra del mercat. El valor de les accions es mou sempre per tendències i, per tant, us heu de moure sempre a favor d'aquestes.

9. Quan he de tancar la meva posició? Hem d'estar pendents de la tendència general del valor. Un error molt comú és vendre molt aviat, quant les accions donen un cert benefici, i mantenir les pèrdues durant molt de temps amb l'esperança que algun dia es recuperin. Si t'has equivocat, tanca la posició i espera un moment més propici per entrar-hi.

10. Tingueu en compte el vostre estat d'ànim. A l'hora d'invertir, les decisions precipitades solen donar disgustos i prendre decisions quan el nostre estat d'ànim és d'eufòria o depressiu sol portar a prendre decisions precipitades.