La seguretat en les teves operatives

Mesures que entraran en vigor amb la PSD2.

A partir del 14 de setembre es començaran a aplicar les RTS (normes tècniques de regulació) associades a la directiva PSD2. Una mesura que arriba com a actualització de la coneguda PSD i que té com un dels seus principals objectius reforçar la seguretat en el pagament en línia a l'Espai Econòmic Europeu. 

Aquestes mesures de protecció, amb la SCA (o doble autenticació) com a bandera, afectaran tant les entitats financeres tradicionals com a les TTP (o empreses de serveis a tercers), les quals reforcen la seva posició en l'entorn dels pagaments en línia. El motiu? La nova normativa obliga els bancs a establir canals segurs d'accés a la informació dels seus clients (prèvia autorització d'aquests), cosa que els ha de portar a potenciar la seva seguretat al nivell dels primers.

Encara que la directiva es començarà a aplicar en setembre, per la complexitat i l'impacte que té per als consumidors i els comerços, s'està elaborant un pla que haurà de ser validat amb l'autoritat nacional per determinar quan es complirà amb els requisits de l'autenticació reforçada (SCA) en comerç electrònic.

Bàner Superior Biometria Bàner Superior Biometria
Unifica la teva operativa a l'aplicació de BBVA
Fes tot el que necessites des del mòbil de manera fàcil i còmoda.

Nous requisits de seguretat

La normativa PSD, que és la que avui està activa, únicament requereix un factor d'autenticació per validar qualsevol pagament en línia, el qual, habitualment, sol ser una contrasenya. La nova directiva PSD2 fa un pas més exigint a les empreses de serveis de pagament l'ús de, com a mínim, 2 o 3 factors d'entre els següents per validar qualsevol transacció en línia

  • Una cosa que el client sap: per exemple, una contrasenya
  • Una cosa que el client té: per exemple, el seu mòbil
  • Una cosa que el client és: per exemple, la seva empremta dactilar

Aquests factors se sol·licitaran en cada transacció en línia que es faci, amb l'única intenció de crear una operativa "lliure de risc".

Abocats a la seguretat

Per a BBVA, la seguretat també és una prioritat. Això l'ha portat, des de fa molts anys, a desenvolupar i actualitzar mesures "invisibles" per als clients amb l'objectiu de protegir els seus diners i les seves dades d'actes maliciosos. 

Eines i serveis nascuts del seu lideratge en Transformació Digital i del seu constant suport en la tecnologia i el Big Data, als quals s'unirà la SCA en els casos marcats per llei i, també, en aquells en què resulti indispensable per seguretat. Per a tots els altres, serà la nostra esmentada "protecció invisible" la que mantindrà fora de perill el consumidor. 

Bàner Central Biometria Bàner Central Biometria
Descobreix la Banca en línia de BBVA
Aprofita totes les funcionalitats que t'oferim i que et permetran fer les teves operacions diàries des del mòbil.
Com a complement a aquesta, i a través de l'app de BBVA, el client pot convertir el seu telèfon mòbil en un comandament únic amb què controlar la seva economia (comptes i targetes), siguin de BBVA o d'un altre banc. Com? Utilitzant funcionalitats com "encén i apaga les teves targetes" o el "botó del pànic" per bloquejar un compte davant qualsevol moviment sospitós.
CTA Biometria CTA Biometria