Rastre digital: la nova protecció per a la teva operativa mòbil

Descobreix com configurar els teus dispositius mòbils per autenticar la teva operativa utilitzant la biometria.

Fins a fa alguns anys, l'habitual en validar qualsevol operació bancària era incloure un PIN o una contrasenya alfanumèrica. Dues alternatives que resultaven fàcils d'oblidar per part de l'usuari i que, a més, no garantien la seguretat que aquest demandava de cara a evitar mals tragos en forma de robatori, frau, etc.  

Avui, i gràcies a l'aplicació de les noves tecnologies en el sector bancari, s'ha donat un pas endavant a l'hora d'enfortir aquesta autenticació. I s'ha fet prenent com referència aquests valors únics i intransferibles de l'ésser humà com, per exemple, el rastre digital, més difícil de sostreure. El seu ús garanteix una major protecció en accions tan rutinàries com el desbloqueig del telèfon o l'obertura d'aplicacions. També en les incloses en la nostra operativa bancària, permetent la confirmació de qualsevol pagament de manera segura, entre altres moltes.

En aquest article volem explicar-te els beneficis del seu ús, igual que el d'unes altres opcions ‘biomètriques’ com la cara o l'iris.

Bàner Superior Biometria Bàner Superior Biometria
Unifica la teva operativa a l'aplicació de BBVA
Fes tot el que necessites des del mòbil de manera fàcil i còmoda.

Rastre digital com a garantia de màxima seguretat

L'operativa diària de qualsevol client inclou múltiples processos que fa, cada vegada més, a través d'Internet. La gran majoria d'ells solen requerir una última validació per part seva, és a dir, necessiten ser autenticats perquè s'executin.

Com hem dit prèviament, les opcions més comuns són el PIN o la contrasenya alfanumèrica, les quals no acaben d'oferir aquesta fiabilitat que tant sol·licita el consumidor 3.0 en matèria de seguretat. Si el fa el rastre digital, o unes altres opcions que ofereix la biometria, basades en aspectes que són difícilment sustraibles en ser inherents de cada persona.

La meta final de totes elles, i de la seva aplicació, és que el client operi en un entorn protegit. Garantir que no sigui objecte de robatoris en els seus comptes ni víctima de fraus en les seves dades. Una cosa que, avui dia, genera certa susceptibilitat i li porta fer els tràmits per vies més tradicionals i que li resulten més familiars.

 

Configura-la en el mòbil

Si vols utilitzar el rastre digital, prèviament has de configurar-la en el teu dispositiu (el qual ha d'estar adaptat per a això) i/o en la teva app de BBVA. En el cas de tenir-la ja activada en el primer, t'aconsellem que facis el propi en la segona. 

És molt fàcil. N'hi ha prou que entris en l'apartat de Seguretat i Privacitat, on es troben els diferents ‘Mètodes d'Accés’ disponibles (entre ells, el rastre digital). Una vegada dins, només et quedarà fer el seu enrolament i confirmar que és aquesta la que desitges utilitzar clicant en l'SMS que posteriorment t'enviarem. Una mesura extra de seguretat similar a què utilitzes, per exemple, en les transferències.

Reconeixement facial, el següent pas

El rastre digital és l'opció biomètrica de major implantació avui dia, encara que no és l'única. BBVA, per exemple, posa a disposició dels seus clients l'autenticació per reconeixement facial. El simple fet de mostrar la teva cara et permet fer qualsevol pagament en la seva seu de Madrid, en què abonar qualsevol consumició requereix mirar uns quants segons a cambra. 

També disposa de validació per iris utilitzant Samsung Pass. Aquesta és, potser, la solució més segura de totes les existents ja que cada iris és diferent, fet que el fa impossible de duplicar.

Bàner Central Biometria Bàner Central Biometria
Descobreix la Banca en línia de BBVA
Aprofita totes les funcionalitats que t'oferim i que et permetran fer les teves operacions diàries des del mòbil.

La biometria, clau en la nova normativa PSD2

L'aplicació de qualsevol de les opcions esmentades en el sector bancari no ha eliminat als seus predecessors. De fet, la unificació de totes elles és la base de la nova normativa PSD2, que té com a objectiu enfortir la seguretat en el mercat dels pagaments en línia.

Per aconseguir-ho, ha imposat majors garanties de seguretat entre les quals s'inclou la SCA (o doble factor d'autenticació) en què és necessari, per fer determinades operacions de pagament, introduir almenys 2 de 3 factors d'autenticació, que han de ser independents entre si i l'ús d'un no compromet la fiabilitat de l'altre. Aquestes són: coneixement, és a dir, una cosa que el client sap (com la contrasenya o el PIN), possessió, és a dir, una cosa que el client té (com per exemple el seu telèfon mòbil) i inherencia o una cosa que el client és, com per exemple el seu rastre digital. Màxima seguretat en unes compres en línia cada vegada més arrelades entre els consumidors del segle XXI.

CTA Biometria CTA Biometria
Banca Digital - També pot interessar-te 2 Banca Digital - També pot interessar-te 2

També et podria interessar

  • Què és la biometria? Descobreix la protecció del present i el futur a la banca en línia.
  • T'expliquem com et pot ajudar el reconeixement facial a garantir la seguretat de la teva operativa.
  • Descobreix les funcionalitats de nostra que et permetran millorar el teu dia a dia des de casa.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.