Com operar amb les regles de Programa el teu Compte

T'expliquem la millor forma de treure partit d'aquest nou servei.

Controlar els comptes hauria de ser una de les prioritats de qualsevol estalviador. A BBVA en som conscients i, per aconseguir-ho, t'oferim el servei Programa El teu Compte, que et permet automatitzar diferents funcions dins el teu compte perquè sempre estigui sota control. Per exemple, pots enviar a un altre compte d'estalvis el percentatge que vulguis de la teva nòmina, del teu saldo a final de mes o dels teus pressupostos, activar la funció d'arrodoniment en compres o establir un saldo mínim i un de màxim.

Totes aquestes eines, que et permeten tenir un millor control sobre el teu compte, són fàcils de posar en marxa i, a més, no tenen cap mena de cost ni comissió. Això sí, per utilitzar-les has de ser titular, almenys, de dos comptes BBVA (i, a més, necessitaràs que un dels comptes estigui associat a una targeta de dèbit).

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Activa les teves regles

Si el que t'hem explicat abans t'ha semblat senzill, l'activació de les diferents regles va en la mateixa línia. Primer, hauràs d'accedir a cada regla. Una vegada a dins, en trobaràs una breu descripció i diferents camps en què introduir: el número del compte origen, el número del compte destí i la possibilitat d'activar notificacions. Totes funcionen de la mateixa manera llevat de la de Saldo mínim, en què hauràs de marcar quin límit vols assignar en el compte origen.

Per saber com estan anant les regles que has activat, tu i tots els titulars del compte rebeu una notificació "push" cada vegada que s'executi aquesta regla (llevat de la de l'arrodoniment, en què se t'enviarà una notificació setmanal amb el que has estalviat la setmana anterior). També se t'envia un avís periòdic amb el total estalviat durant els tres mesos anteriors, que podràs activar o desactivar quan vulguis a la secció d'"Avisos i alertes". A part d'això, a través de la secció "Regles" pots obtenir informació més específica. I si el que vols és informació dels teus traspassos, la pots veure reflectida en el teu compte de destí el següent dia hàbil.

Regles i dubtes

La regla Estalvi en nòmina és la funcionalitat que et permet, una vegada rebis la teva nòmina o pensió, traspassar-ne un percentatge a un altre compte per estalviar-lo. Pots donar-la d'alta encara que no tinguis nòmina o pensió i s'activarà en el moment en què comencis a percebre'l.

La del Saldo màxim és molt semblant. Hauràs de fixar un límit màxim en el teu compte origen i, una vegada que aquest límit sigui excedit, es traspassa directament a un altre compte destí que tinguis pensat per estalviar.

La del Saldo mínim és similar, però al revés: has de posar un saldo límit, però per baix, la qual cosa t'ajudarà a aconseguir que els diners del teu compte mai no siguin massa baixos o que aquest quedi en descobert. Per fer-ho, hauràs d'associar un compte origen des d'on es traspassi saldo al teu compte destí. Pots aplicar aquesta regla a qualsevol tipus de compte, llevat d'en el Compte Valors BBVA. A més, cal saber que aquesta regla no garanteix que puguis evitar descoberts en el teu compte, ja que depèn que hi hagi saldo suficient en el compte origen que hagis seleccionat. També és bo conèixer que no s'executarà si no hi ha saldo suficient en el compte origen per dur-la a terme.

Pel que fa a l'Arrodoniment, estalvies amb cada compra que facis amb la targeta de dèbit que el té activat. Així, en fer el pagament s'arrodoneix a l'euro següent i els cèntims de diferència es traspassen al compte del destí que sol·licitis. Per exemple: en fer una compra de 5,20 €, apareixerà a la teva targeta un càrrec amb aquest import i l'arrodoniment fins a 6 euros (0,80 €) es mostrarà com un traspàs. Al final de cada dia se sumen tots els arrodoniments produïts i es traspassa la quantitat resultant del compte associat al compte destí que hagis triat. Aquests traspassos els podràs veure reflectits en el teu compte destí el següent dia hàbil i, per descomptat, no tenen cap cost. Però, què passa si tornes la compra feta? En aquest cas, els diners es queden al compte destí que hagis triat i, si vols tornar-los a la targeta associada, ho has de fer manualment.

Amb Estalvi final de mes pots posar un límit al saldo del teu compte a finals de mes que es passarà automàticament a un altre compte destí. D'aquesta manera, estalviar de manera passiva mes rere mes et resultarà més senzill.

Finalment, amb Estalvi a pressupostos podràs traslladar a un altre compte els diners que sobrin dels teus pressupostos. A través de Bconomy pots crear una sèrie de pressupostos que t'ajudaran a organitzar millor els teus diners. Si algun mes no has gastat el que t'havies pressupostat, aquest saldo sobrant es traspassarà de manera automàtica al compte destí que hagis seleccionat.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Adaptades a tu

Les regles estan pensades per al teu benefici. Això fa que no hagis de patir per si fan que el saldo del teu compte quedi en descobert. De fet, en cas que el compte d'origen no tingui el saldo necessari per dur a terme la regla, aquesta no s'executarà.

També hem pensat la solució per si les regles entren en conflicte d'interessos. Si això passa, la del Saldo mínim té prioritat sobre la resta, ja que s'executa en primer lloc. Després d'aquesta, es posaran en marxa la resta de regles activades sempre que hi hagi saldo suficient al compte d'origen.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte