Com controlar les despeses mensuals

Consells per estalviar.

Gràcies a les noves tecnologies, tenir el control de les teves despeses mensuals cada dia és més senzill. Les aplicacions que instal·les en el teu mòbil disposen de funcionalitats que faciliten aquest tipus d'objectius, encara que també necessites estar ben organitzat i tenir força de voluntat per assolir la meta. 

Si estàs llegint aquest article, és perquè vols manejar millor la teva economia i arribar a finals de mes conservant part dels teus ingressos. Des de BBVA et proposem aquests consells per aconseguir-ho.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Una bona organització és prioritària

Com dèiem prèviament, estar ben organitzat és el primer repte que has d'afrontar per controlar les teves despeses mensuals. Per fer-ho, el millor és crear un pressupost que s'adapti fidelment a les teves necessitats i que et mostri en qualsevol moment el ritme d'estalvi que has de portar. Abans d'elaborar-lo, desglossa també els teus ingressos i despeses fixes per fer-te una idea de quants diners pots permetre't estalviar al mes. 

Si necessites ajuda, tens a la teva disposició diferents models d'estalvi que et poden facilitar la tasca com, per exemple, el conegut com 50/20/30. La seva posada en marxa es basa en una regla de proporcions que dicta: el 50% dels teus ingressos es destinen a les despeses fixes, el 30% a les personals i el 20% a l'estalvi. Un mètode senzill, en principi, l'única complicació del qual arriba a l'hora de definir en quin apartat cal introduir cada despesa. Un pas que has de dur a terme obligatòriament abans de començar. 

Vols començar a utilitzar-lo? BBVA compta amb Bconomy, funcionalitat que t'acosta la distribució de les teves despeses i com s'ajusten a aquella regla del 50/30/20. També disposes de Programa el teu Compte, servei que t'ajudarà amb el 20% a estalviar gràcies a les seves 6 funcionalitats destacant, per a aquest cas concret, les d'Estalvi en Nòmina, Estalvi Final de Mes i Estalvi en Pressupostos.

Consells per estalviar

Compra únicament el que necessitis: els pagaments innecessaris fan efecte en el total del teu compte. Parlem d'aquests productes o serveis que adquireixes sense pensar i que, si vols sanejar la teva economia, has d'evitar. Com pots fer-ho? Deixa passar un temps abans de fer qualsevol adquisició. Si després d'aquest no assoleixes cap resolució, serà perquè no ho necessites. 

Cerca les millors ofertes: Internet fa més senzill que trobis la relació qualitat-preu que cerques, i els millors descomptes, i encara més si utilitzes comparadors. Una virtut que pot convertir-se en defecte si no vas amb compte, ja que una baixada de preu molt atractiva pot portar-te a adquirir productes que no necessitis. 

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Minimitza les despeses mensuals a casa: ho pots aconseguir amb actes tan simples com apagar el llum o la tele quan no les utilitzis. També pots apostar pel baix consum canviant les teves bombetes antigues per unes de LED o actualitzant els teus electrodomèstics per uns de classe A. Notaràs una gran disminució en la teva factura de la llum.

Conserva els teus ingressos extres: et permetrà afrontar imprevistos que puguin sorgir en el futur sense trencar el ritme d'estalvi que et vas marcar en un principi. I si no tens cap despesa addicional, faran que el teu coixí d'estalvi augmenti més ràpidament. 

Fes la llista de la compra: anar al supermercat sense saber quines necessitats has de cobrir és un error que es comet molt i que sol suposar un augment considerable en el total a pagar.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte