Càlcul de la paga extra i unes altres claus de la teva nòmina

Una ajuda extra per estalviar.

Rebre la paga extra és una alegria per a qualsevol treballador. Més donat el moment en què es produeix, gairebé sempre abans de les vacances d'estiu i en Nadal, èpoques en què les despeses solen créixer molt. 

Però no tots són bones notícies perquè, saps quant diners et suposa cadascuna de les pagues? Abans de respondre a la pregunta, i d'explicar-te com fer el càlcul de la paga extra, des de BBVA et donem alguns detalls sobre ella per ajudar-te a entendre el seu funcionament.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Què són?

Les pagues extraordinàries (o pagues de beneficis) són un dret reflectit en l'article 31 de l'Estatut dels Treballadors. El normal és gaudir de 2 a l'any encara que, segons el conveni col·lectiu, es pot establir-se un número major o prorratejar-se (incloure's en la teva nòmina mensual). 

Qualsevol de les opcions esmentades, a més d'estar reflectida en el conveni, ha de comptar en el beneplàcit d'empresari i treballador.

D'on procedeixen?

Tenen el seu origen en la dècada dels 40. La primera que es va cobrar va ser en el 44 i va ser l'equivalent a una setmana de salari. 

Es va percebre en desembre d'aquest any com una ajuda amb les despeses extra que causaven els nadal. Un fet puntual que, amb el temps, es va aprovar per dur-se a terme cada any en les mateixes dates.

Quan he de rebre-les?

Segons l'Estatut dels Treballadors, una de les pagues extres es rep durant les festivitats nadalenques i l'altra es fixa partint de conveni col·lectiu corresponent o per un acord entre l'empresari i els seus treballadors (sent la prèvia a l'estiu l'època més habitual). En cas de tenir-les prorratejades, no les reps en cap dels dos moments, en dividir-se la quantia total de forma equitativa durant els 12 mesos de l'any. 

Un altre aspecte important a tenir en compte és que la trucada "regla de la meritació " que reflecteix que el seu cobrament complet es fa si portes tot l'any amb contracte en l'empresa. Sinó, el treballador rep la paga extra amb relació al temps que ha treballat l'any anterior de conformitat amb la data de cobrament de la mateixa. Això significa que si el pagament es fa un 30 de juny, comença a meritar-se l'1 de juliol de l'any anterior.

Com es calcula la paga extra?

La paga extra sol ser equivalent al salari base. Un fet que ha d'estar reflectit en el conveni, ja que també es pot acordar la recepció d'un plus. També és necessari indicar la pauta de la quantia i tenir en compte que, com a mínim, deuen ser de 30 dies del salari base. 

Què passa si portes menys d'un any treballant en l'empresa? Es calcula partint dels dies que hagis treballat. N'hi ha prou amb multiplicar els diners de la paga per les jornades que hagis treballat i dividir-ho entre els dies del període de paga extra.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Una ajuda per estalviar?

La paga extra s'utilitza, normalment, com una ajuda per al creixement en les despeses que generen l'estiu i les festes nadalenques. Però, i si en comptes de gastar-la l'estalviessis? Suposen un bon plus econòmic que, amb poc, pot acabar sent un incentiu de cara a començar una meta d'estalvi. 

Si optes per això, BBVA posa a les teves disposició el Compte Metes BBVA. Senzilla d'utilitzar, n'hi ha prou amb obrir-la, assignar-la un nom, la xifra que vols assolir i el temps que has estimat oportú per aconseguir-ho. I sempre amb els diners a la teva disposició i sense comissions de manteniment.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte