Estalviar més, és possible?

Trucs per reduir les despeses de la llar.

Des que va començar la crisi, estalviar s'ha convertit en una tasca complicada. Els sous, a vegades desajustats respecte al nivell de vida, fan que arribar a finals de mes amb uns euros de més sigui difícil, encara que no impossible. A poc a poc, pots anar fent una guardiola més gran amb el pas del temps, tasca en què aquest article et pot ajudar.

Abans hem de tenir en compte, basant-nos en l'última Enquesta de pressupostos familiars publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, que el desemborsament mensual més gran de les famílies espanyoles són les despeses de la casa, i el segon, l'alimentació. Per això, des de BBVA et volem oferir uns consells per reduir al màxim possible la despesa en aquestes dues àrees.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Estalviar més en la llar

Abans d'enfrontar-te a qualsevol tasca, el primer que has de fer és organitzar-te bé. Per fer-ho, has de començar per crear un pressupost que t'aclareixi com estan les teves finances i que t'indiqui quant pots estalviar al mes. Prèviament, i com a ajuda en aquesta elaboració, és possible conèixer les teves despeses desglossades amb Bconomy, funcionalitat accessible des de la nostra app. Aquesta t'ofereix, també, una comparativa (basant-se en persones de les teves mateixes característiques) que et permet veure si es pot estalviar més. 

Una vegada tens clar el teu pressupost, és el moment d'estalviar. El primer consell que et donem és que, si estàs pensant a canviar algun aparell elèctric de casa teva, intentis comprar-lo de baix consum. És cert que són més cars, però, pensant en el futur, generen més estalvi en les mensualitats de l'electricitat ja que són més eficients. Passa el mateix amb l'ús de bombetes LED. Gasten fins a 10 vegades menys que les clàssiques i, com passava amb els electrodomèstics, acaben sent més rendibles.

Amb tot, i encara que canviïs els teus electrodomèstics i bombetes per les seves opcions més ecològiques, aquest ús responsable de l'energia a casa teva no s'ha de cenyir a aquests dos casos concrets, ha de ser general. Accions senzilles com, per exemple, apagar el llum si no el necessites o la televisió si no estàs veient-la. En definitiva, petits gestos del dia a dia que disminueixen de manera considerable la teva factura. 

Tampoc no s'ha d'abusar de la calefacció ni de l'aire condicionat, dos dels aparells que més energia consumeixen i el consum dels quals, per tant, ha de ser moderat. Per aconseguir-ho, procura que la temperatura de casa teva no baixi dels 21º a l'estiu ni superi els 26º a l'hivern. Un consell que, a més de la teva butxaca, també ajuda el medi ambient. 

També va bé fer la llista de la compra abans d'anar al supermercat, incloent-hi únicament els productes que necessitis. Una petita ajuda per ser més precisos, i no fer adquisicions fora de lloc que engrandeixin el total del tiquet de compra, és utilitzar els diferents cercadors que ofereix Internet per trobar la millor relació qualitat-preu d'allò que vols. 

Finalment, t'animem a compartir els comptes de plataformes musicals, de cinema o de sèries amb familiars o amics, cosa que possibilita l'accés a les promocions que generen un estalvi en la mensualitat.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Aplicacions enfocades a l'estalvi

Actualment hi ha diverses aplicacions que faciliten l'estalvi. La de BBVA, per exemple, t'ofereix Compte Metes BBVA, un producte pensat per a aquells que volen aconseguir un coixí econòmic. En obrir-lo, simplement hi has de posar un nom, indicar quin és el teu objectiu d'estalvi i la data que t'has marcat per complir-lo. El mateix compte t'envia notificacions perquè sempre estiguis informat de l'evolució dels teus objectius. A més, si necessites els diners en algun moment, hi pots accedir immediatament.

També disposes de Programa el teu Compte, servei format per 6 regles que et permeten tenir un control més gran sobre l'economia i, amb això, del teu estalvi. Pots automatitzar des del traspàs d'un percentatge del saldo total del teu compte corrent a final de mes (o d'una part de la teva nòmina en el moment en què te la ingressin o dels teus pressupostos) fins a posar un saldo màxim o practicar el microestalvi amb la funcionalitat Arrodoniment.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte