Com triar la millor assegurança de cotxe per qualitat/preu

T'oferim les claus per triar l'assegurança que millor s'adapti a les teves necessitats i a la teva butxaca

Les assegurances de cotxe són un dels serveis més útils que un conductor pot contractar, no només perquè legalment sigui obligatori tenir una protecció mínima, sinó també perquè a la carretera es poden produir incomptables situacions en què una bona assegurança pot marcar la diferència.

El repte consisteix a saber quina assegurança, d'entre l'amplíssima varietat del mercat, és la millor per a nosaltres. Aquí entra en joc la relació qualitat/preu, encara que, tal com veurem seguidament, en realitat estem parlant de necessitat/preu. La primera cosa que has de fer a l'hora de cercar una assegurança és preguntar-te: què és exactament el que necessito?

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Més cobertures no signifiquen millor assegurança

En una assegurança de cotxe no és tan important la llista de cobertures que ens ofereix com la qualitat d'aquestes. Hi ha assegurances molt econòmiques que ofereixen una gran quantitat de cobertures, per la qual cosa, en principi, podrien ser un producte molt interessant. Però a l'hora de contractar aquestes assegurances és fonamental que ens fixem en els límits de les indemnitzacions. Repassarem aquestes cobertures i els límits segons el tipus d'assegurança.

Assegurança a tercers

L'assegurança a tercers és la més senzilla que es pot contractar i inclou l'assegurança de responsabilitat civil obligatòria, la defensa jurídica i els accidents personals del conductor. Tot i així, depenent de cada companyia asseguradora, l'assegurança a tercers pot incloure també altres cobertures, com:

  • Assistència en viatge
  • Protecció com a vianant i ciclista
  • Tramitació de multes
  • Lliure elecció de taller
  • Trencament de vidres
  • Robatori i incendi del vehicle.

I aquí és quan hem de començar a valorar què és el que més ens interessa. Es podria donar el cas que robin o cremin el nostre cotxe? Podem patir una punxada i quedar-nos tirats enmig de l'autopista? I si ens pica una pedra mentre conduïm i ens trenca el vidre del parabrisa? Agafem el cotxe cada dia o només els caps de setmana? El vehicle és nou o té més de 5 anys? Aquest tipus de preguntes ens poden ajudar a decidir-nos.

Però, què passa si volem totes les cobertures possibles?

Assegurances a tot risc

No totes les assegurances a tot risc són iguals. Novament, és important analitzar el límit de danys a què fa front l'assegurança. En aquest cas, la dada clau és el valor que la companyia asseguradora atorga al vehicle en cada moment, ja que si tenim un accident amb resultat de sinistre total (és a dir, quan el valor de la reparació supera el valor del vehicle en el moment del sinistre), quina serà la quantia de la indemnització que ens correspondrà?

Per tant, per triar una assegurança a tot risc, ens hem d'informar sobre com decideix la nostra asseguradora el valor del vehicle. En aquest cas, l'equació sol ser senzilla: com més vell sigui el cotxe, més baix serà el valor que li atorgui la companyia.

El límit d'indemnització en les assegurances a tot risc també s'aplica a altres tipus de serveis i cobertures que hi estan inclosos, entre els quals cal destacar les cobertures de defensa jurídica i el vehicle de substitució. Per exemple, si s'ha d'anar a judici per qualsevol accident, és important disposar d'una bona representació legal, i la majoria d'assegurances a tot risc la inclouen; però el límit dels costos d'advocat i de les altres despeses legals pot variar enormement d'una assegurança a una altra. En això també t'hi hauries de fixar.

Llavors, convé més una assegurança a tercers molt completa o una assegurança a tot risc més econòmica? Novament, depèn de les cobertures que necessitis i del pressupost de què disposis. I d'això parlem a continuació.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

De què depèn el preu d'una assegurança de cotxe?

El preu final de la pòlissa de la nostra assegurança de cotxe està determinat per diversos factors. Alguns els podem escollir, com les cobertures que ja hem esmentat, mentre que d'altres estan fixats per les nostres pròpies característiques com a conductor: edat, anys amb el carnet, cost del vehicle que conduïm, població on vivim, etc.

A aquestes variables se li suma, a més, la possibilitat de contractar l'assegurança amb o sense franquícia. Una assegurança amb franquícia determina un percentatge de costos o danys que l'assegurança no assumirà en cas de sinistre, per la qual cosa haurem de ser nosaltres els que ens fem càrrec del seu cost. Per aquest motiu, la pòlissa d'aquestes assegurances és més econòmica que la d'aquelles que no tenen franquícia.

Recorda: la millor assegurança necessitat/preu

És primordial contractar l'assegurança de cotxe segons les nostres necessitats. Per exemple, no és aconsellable assegurar un vehicle nou a tercers, ja que qualsevol dany al vehicle pot causar-nos un perjudici econòmic elevat si no l'assegurem correctament. En canvi, de vegades mantenim l'assegurança a tot risc en vehicles molt antics i no surt a compte.

Per aquesta raó, abans de començar a cercar, cal que dediquis temps a valorar què és el que realment necessitaràs de la teva assegurança en els propers anys.

I si encara tens dubtes, el millor que pots fer és posar-te en mans del teu assessor d'assegurances.

Una bona manera d'estalviar en l'assegurança és agrupar rebuts. Això és el que t'ofereixen serveis com BBVA Pla EstarSeguro, amb els quals es pot gaudir d'importants estalvis (fins al 15%) en funció del nombre d'assegurances BBVA que s'incloguin. A més, ofereixen altres avantatges com la possibilitat de pagar les assegurances mes a mes i sense recàrrecs.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.