Rescat de plans de pensions al cap de 10 anys, així és la nova llei

Les aportacions i els seus possibles rendiments es podran rescatar al cap d'una dècada
El Govern canvia la llei per la qual es regia el rescat dels plans de pensions. Gràcies al Reial decret de modificació del Reglament de plans i fons de pensions en matèria de liquiditat i reducció de comissions, aprovat en Consell de Ministres el 9 de febrer de 2018, s'estableix que, a partir de 2025, es podran recuperar les aportacions i els rendiments generats per plans de pensions que tinguin almenys deu anys d'antiguitat. És a dir, que els titulars de plans de pensions podran rescatar el 2025 les aportacions fetes fins al 2015 i els rendiments generats si n'hi ha; el 2026, l'aportat i els seus rendiments fins al 2016 i així, successivament, quan les aportacions vagin complint deu anys.
Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions
La mesura beneficia vora vuit milions de partícips de plans de pensions privats, que abans havien d'esperar a jubilar-se (o que els apliquessin la resta de supòsits recollits en la llei) per poder rescatar les seves aportacions en aquests plans i que ara podran accedir al rescat de plans de pensions al cap de 10 anys.

Els objectius de la nova mesura

La nova regulació del rescat dels plans de pensions persegueix dos objectius, segons que ha assenyalat el mateix govern d'Espanya. En primer lloc, cerca oferir més liquiditat als fons de pensions. I, en segon lloc, també regularà a la baixa les comissions de gestió d'aquest tipus de productes.

Rescat de plans de treball també al cap de 10 anys

Una altra de les noves mesures que entren en vigor és permetre el rescat de plans de pensions de treball també al cap de deu anys. La mesura es podrà aplicar sempre que les especificacions del pla ho permetin. Fins ara, el rescat de les aportacions es podia fer en el cas d'haver assolit la jubilació, si es patia una malaltia greu, en casos d'atur de llarga durada, d'invalidesa, dependència o en el supòsit de defunció del partícip o del beneficiari designat, i sempre que aquestes contingències i supòsits excepcionals de liquiditat estiguessin establertes a les especificacions del pla.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim
Finalment, s'ha reglamentat l'import màxim anual en el reemborsament de plans de pensions, per la qual cosa qualsevol aportació que tingui 10 anys a partir de 2025 es podrà liquidar si el partícip vol. Amb això se cerca augmentar la liquiditat del producte i fer-lo més atractiu per als joves, normalment reticents davant les restriccions de liquiditat dels plans.
CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?