Pla de pensions per a la jubilació, tots els avantatges

Si no vols treballar després de la jubilació, valora el fet de contractar un pla de pensions

Fins ara treballar després de jubilar-se era una cosa bastant estranya. Només uns quants decidien seguir en actiu un cop complerta l'edat de jubilació. Els motius per fer-ho van des de la millora en la pensió que s'aconsegueix per cada any treballat, fins al fet que simplement els agrada la feina i se senten feliços fent-ho. És una situació que està canviant, i cada cop és més freqüent veure jubilats que continuen treballant per motius econòmics. Per això, el pla de pensions és la solució si no vols treballar després de jubilar-te.

Si fem cas del que passa en alguns països d'Europa, com és el cas d'Alemanya, no es tracta tant de tenir una feina a temps complet, com de completar ingressos en la jubilació. És a dir, una feina a temps parcial, per hores, que permeti comptar amb alguns diners més per mantenir el nivell de què es gaudia durant la vida activa del treballador.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Pla de pensions per gestionar els nostres estalvis

Si es té en compte la deriva que està agafant la guardiola de la Seguretat Social, el fet és que sembla que les pensions que es cobraran d'aquí a uns anys seran més baixes que les actuals. Llevat que hi hagi una reforma de tot el sistema i es busqui finançament independent de les cotitzacions, o se'n redueixi la quantia, pagar-les tal com estan plantejades serà molt complicat.

Per això, molts estalviadors pensen en un pla de pensions per poder tenir la tranquil·litat de fer el que vulguin arribat el moment del retir. A més, aquesta eina financera suposa un bon incentiu per millorar la fiscalitat.

També ajuda la possibilitat de poder rescatar-lo en determinades circumstàncies i la llibertat per fer les aportacions (cadascú al seu ritme). La facilitat per planificar i la flexibilitat suposen una tranquil·litat per estalviar a llarg termini.

A més, l'habitual és que els instruments financers d'inversió facin créixer aquests estalvis i en millorin la rendibilitat. Això permet que la renda que es vol aconseguir es prolongui més al llarg del temps, però és important fer un seguiment adequat del tipus de producte escollit per anar adequant el seu perfil de risc amb el nostre.

Pla de pensions per mantenir el nostre poder adquisitiu

Quants diners tindré quan em jubili?

Aquesta és la pregunta que moltes persones es fan, especialment quan s'apropa l'arribada d'aquest moment. Però el cert és que com més aviat millor s'analitzi aquesta qüestió, més marge es té per trobar solucions.

Perquè moltes persones veuen la jubilació com una oportunitat per fer totes aquestes coses que no van poder fer mentre treballaven; especialment, viatjar, gaudir del descans i de l'oci, etc. I tot això és impossible si la pensió que es cobra amb prou feines arriba a cobrir les despeses bàsiques. I tampoc si cal recórrer a un minijob per millorar els ingressos de la pensió pública.

Avui dia, tots els pensionistes que vulguin poden treballar. Això sí, es compatibilitza el cobrament del 50% de la pensió de jubilació amb un treball per compte propi o aliè. Però és molt probable que això canviï i que es faciliti el cobrament del 100% de la pensió pública amb la possibilitat de continuar treballant.

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Tot això indica que l'exemple d'Alemanya és el camí a seguir. La forma de mantenir el poder adquisitiu, per a aquells que no hagin estat previsors o no hagin pogut estalviar, seria treballar a temps parcial una vegada jubilats. Això impedeix disposar d'un dels actius fonamentals quan arriba el moment de la jubilació: el temps lliure per poder fer el que es vulgui.

Tanmateix, no és l'ideal, suposa un canvi cultural molt important en tots els aspectes. També social, ja que els “avis” són un suport fonamental per a moltes famílies, no només pel que fa a la cura dels nets, sinó també en èpoques de crisi, com a aliment econòmic de la família gràcies a la seva pensió.

El pla de pensions permet disposar d'una petita renda cada mes que garanteix mantenir el poder adquisitiu. Però, alhora, si no es retiren tots els diners de cop, la quantitat que roman continua generant beneficis, per la qual cosa la renda es pot prolongar durant anys. Això dependrà del volum total de diners dipositats i de la rendibilitat del pla. Troba el teu pla.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?