Què suposa invertir en renda variable temàtica?

Assabenta't de tots els detalls de la renda variable temàtica i la rendibilitat que pot oferir

La inversió temàtica consisteix a invertir en actius que impliquin exposició a alguna tendència de llarg termini amb l'objectiu d'obtenir una rendibilitat atractiva.

Quines característiques comunes tenen els fons temàtics?

1. Se solen centrar en certs sectors i/o indústries que estiguin relacionats amb la temàtica a què es pretén tenir exposició.

2. En general, solen invertir en petites i mitjanes companyies que estan en creixement o de les quals s'espera un alt creixement.

Bàner superior gestores internacionals Bàner superior gestores internacionals
Fons d'altres gestores al teu abast
Consulta els fons de les millors gestores internacionals.
Tots els fons temàtics són iguals?
No, poden presentar perfils de rendibilitat i risc molt diferents. A més, moltes vegades la línia que delimita un fons temàtic d'un altre que no ho és és molt fina i està oberta a interpretacions.

Es podrien categoritzar 3 grans blocs de fons temàtics:

1. Aquells que cerquen una rendibilitat més alta amb un risc elevat (perfil de rendibilitat/risc més elevat): hi trobaríem temàtiques amb alt potencial de creixement, com les relacionades amb els sectors de tecnologia.

2. Aquells que cerquen una rendibilitat més moderada amb un risc més baix (perfil de rendibilitat/risc més baix): aquí hi entrarien les temàtiques de menys creixement, encara que més estables, com ara aquelles relacionades amb infraestructures.

3. Altres: els que no encaixen en un perfil de rendibilitat/risc concret i solen mostrar una gran desviació dels seus resultats respecte a les borses de valors tradicionals. Aquí s'hi enquadrarien fons com els de mineres d'or, per exemple.

Bàner central Quality Funds Bàner central Quality Funds
Troba fons destacats per Quality Funds
Coneix els fons d'inversió internacionals i tria la teva millor opció.

Quins riscos hi ha amb aquest tipus d'inversió?
El risc principal és identificar les tendències guanyadores i les companyies que es veuran beneficiades per aquesta tendència.

Igual que la resta de la inversió en renda variable, els seus resultats finals procediran dels beneficis de les companyies en què s'inverteix i de les expectatives dels inversors, que es veuran reflectides en el seu preu. Aquestes variacions poden ser d'una gran magnitud.

D'altra banda, en aquest tipus d'inversió hi ha menys diversificació en comparació amb altres d'equivalents dins la renda variable, ja que se centra exclusivament en un segment del mercat. Aquesta concentració de la inversió suposa un risc per a l'inversor.

Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.