Alguns consells per estalviar

Descobreix la millor manera d'estalviar diners per fer front a imprevistos.
Segons fonts de l'INE i del Banc d'Espanya, la taxa d'estalvi dels espanyols ha arribat a mínims històrics el 2018, hi ha arribat a només el 6,1 per cent de la renda disponible. En aquest context, i tenint en compte els anuncis de properes pujades en el preu dels serveis bàsics com l'electricitat o l'aigua, molts es plantegen com començar a estalviar per poder fer front a imprevistos i tenir un coixí financer per gaudir de més seguretat. En aquest article t'oferim alguns consells per estalviar.
Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Estableix un pressupost

A l'hora de començar a estalviar diners, el primer pas, i el més important, és fixar un pressupost que inclogui totes les despeses fixes que tenim de forma periòdica. Aquestes despeses inclouen les factures d'aigua, electricitat, telèfon o internet, així com les quotes de la hipoteca o el lloguer de casa teva. Quan tinguis presents totes les teves despeses fixes, fes un exercici de reflexió, tenint en compte quines despeses són realment imprescindibles. És freqüent que es converteixin certes despeses en fixes quan no se'ls treu partit i són prescindibles, com per exemple subscripcions a serveis de vídeo, música en streaming o publicacions que, encara que, de manera individual, sembla que no suposen un gran esforç econòmic, conjuntament poden arribar a suposar una suma important que es pot dedicar a despeses prioritàries.

Una vegada identificades aquestes despeses corrents i imprescindibles del dia a dia, el pas següent seria determinar un segon nivell de despeses, que correspon a qüestions relatives a l'oci o productes o serveis que no són de primera necessitat. El recomanable és destinar un determinat percentatge dels ingressos a aquest tipus de despeses i, una vegada fixat, no excedir-lo. Finalment, anota totes aquestes dades en un full de càlcul on poder fer un seguiment més rigorós de totes les teves despeses i ingressos.

Redueix el consum de llum i electricitat

Reduir el consum de les factures de casa a vegades sembla complicat, especialment en entorns en què els preus d'aquests serveis estan en fase creixent. Tanmateix, hi ha una manera d'afrontar aquesta situació d'una forma positiva.

En els últims anys ha augmentat la innovació en el sector dels electrodomèstics, i alguns fabricants han invertit molt d'esforç a cercar formes de crear productes més eficients. D'aquesta manera, si comptes amb electrodomèstics d'última generació, és possible reduir el consum de llum i aigua sense que amb prou feines notis la diferència. Encara que al principi canviar els teus electrodomèstics pugui semblar una despesa més, es tracta d'una inversió que pot permetre reduir les teves despeses fixes a llarg termini. De vegades, val la pena un esforç a curt termini per obtenir estalvi en el mitjà i llarg termini.

Evita la compra per impuls

Es tracta d'un consell que tots tenim al cap, però que no sempre és fàcil posar en pràctica en un entorn dominat pel màrqueting i la temptació cap al consum. Això és perquè la compra per impuls es dona quan ens posem conscientment en situacions que la propicien. Un exemple senzill és anar a comprar amb l'estómac buit. En aquest escenari, les possibilitats d'incórrer en compres compulsives són molt més elevades. Sortir de compres en determinats estats d'ànim també pot portar a aquests comportaments.

Aquest exemple es pot aplicar a gairebé totes les situacions. Pots evitar la compra per impuls fent un exercici d'autocontrol i planificant els moments en què et poses en situacions on tindràs més tendència a comprar productes que no siguin de primera necessitat.

Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Compara preus i cerca les millors ofertes en línia

Un altre consell que et pot resultar de molta utilitat a l'hora de començar a estalviar consisteix a comparar preus i buscar les millors ofertes. Això no sempre és viable, encara que, gràcies a internet, cada vegada tenim més capacitat per triar tota mena de productes i serveis. Hi ha moltes pàgines web dedicades a la comparació de preus de diversos productes. Així, si busques una assegurança, per exemple, tens al teu abast innombrables webs que, en minuts, comparen els preus de les diverses companyies asseguradores. El mateix passa amb viatges, bitllets d'avió i, fins i tot, ofertes d'oci.

Si realment vols estalviar, aquest petit esforç no és res en comparació amb els avantatges que en pots obtenir.

En definitiva, hi ha moltes maneres d'estalviar. Algunes són més senzilles i d'altres requereixen una mica d'esforç, però és fàcil veure els fruits que donen aquest tipus d'accions. A BBVA, sabem com és d'important estalviar per tenir una vida més tranquil·la i, per això, posem a la teva disposició una sèrie de serveis i eines destinats a ajudar-te a complir els teus objectius d'estalvi. A l'aplicació de BBVA pots trobar Les meves metes BBVA, una secció que et permet organitzar els teus ingressos i despeses amb l'objectiu d'estalviar els diners que vulguis destinar a un objectiu específic. Visita bbva.es o ves a qualsevol de les nostres sucursals per obtenir tota la informació que necessites.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'Inversió - També podria interessar-te Fons d'Inversió - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'Inversió - Eines Fons d'Inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.