Com puc reduir les meves despeses mensuals

Et donem les claus essencials perquè controlis les teves despeses mensuals i aconsegueixis estalviar mes a mes

Reduir les despeses mensuals és un d'aquests objectius que sempre es colen a les famoses llistes de propòsits d'any nou. Tanmateix, des que es va declarar la situació de crisi econòmica el 2008, retallar despeses i, per tant, aconseguir estalviar ha passat de ser quelcom desitjable a ser una veritable necessitat per a moltíssimes persones. Potser fa uns anys reduir despeses era una prioritat per a les famílies amb fills, mentre que les parelles i persones solteres podien permetre's un cert marge de despeses sense planificar. Avui dia això ha canviat i gairebé tots, per no dir tots, necessitem estalviar per tenir un matalàs financer en el futur.

És probable que cercant a internet trobem molts llocs web que ens ofereixen miracles econòmics, però aconseguir el desitjat matalàs financer que ens permeti afrontar imprevistos només s'aconsegueix amb molta previsió, planificació i aconseguint reduir les despeses mensuals innecessàries.

Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

Analitza i comprèn totes les teves despeses mensuals

Abans de començar a parlar de pautes de comportament i de trucs per poder aconseguir el nostre objectiu, hem de ser conscients que reduir despeses és una carrera de fons i no un esprint. Cal dedicar temps a analitzar en què ens gastem realment els diners cada mes. Per aconseguir-ho, una bona idea és que reuneixis totes les factures i els rebuts del mes anterior i que anotis els moviments en un quadern o bé en alguna eina informàtica com un full d'Excel o una app específica per a això.

És tediós i avorrit, però poder veure totes les despeses mensuals que has fet en un sol document és una manera excel·lent d'avaluar quines són imprescindibles, com la hipoteca o el pagament de la comunitat, i quines es poden reduir o directament eliminar. Només sabent en què gastes cada cèntim podràs començar a prendre mesures i a incorporar a la teva rutina diària trucs per reduir les despeses mensuals.

L'estalvi és una prioritat, no un premi final

El principi bàsic de les finances tradicionalment ha consistit a restar les despeses dels ingressos donant com a resultat l'estalvi. És a dir: despeses - ingressos = estalvi. Tanmateix, cada vegada està guanyant més suports i acceptació la pràctica inversa. És a dir, canviar l'ordre dels termes: als ingressos, restar-los l'estalvi, la qual cosa dona l'operació matemàtica següent: ingressos - estalvi = despeses. Encara que a primera vista no ho sembli, quan es tracta de la nostra economia diària i mensual, l'ordre dels factors sí que altera el producte, i molt.

En considerar l'estalvi com a part de l'operació i no com el resultat d'aquesta, el que estem fent des del primer moment del mes és tenir en compte el percentatge d'estalvi que cal complir. D'aquesta manera, aquesta quantitat de diners es descompta des del principi, gastem menys mes a mes i acumulem més diners per al futur. Per aconseguir-ho, podem agafar la nostra nòmina mensual i, tan bon punt la rebem, restar-li un percentatge que separarem per estalviar-lo. Per fer-ho, pots buscar un producte que generi rendibilitat (per exemple, un compte d'estalvi), que tingui unes condicions que et convencin i que et serveixi per separar els diners a l'hora d'organitzar les despeses mensuals.

Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

Utilitza eines que t'ajudin a controlar les despeses

Per molts canvis que fem en la nostra rutina diària, si volem reduir despeses mensuals, sempre és recomanable utilitzar alguna eina que t'ajudi a controlar les finances. La nova eina BBVA Bconomy et permet disposar d'informació sobre els teus diners que abans no tenies i poder, així, analitzar al detall les teves despeses, descobrir com reduir-les i aconseguir estalviar perquè et resulti més fàcil assolir les teves metes.

Gràcies a la nova eina de l'app BBVA, de la qual podràs gaudir al teu telèfon intel·ligent, podràs analitzar la teva situació financera i comparar les teves despeses amb altres perfils similars al teu, per saber on pots estalviar.

CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes