Dubtes que poden sorgir en contractar un compte bancari

T'expliquem les coses que has de saber a l'hora de contractar un compte bancari

A l'hora d'obrir-nos un compte corrent intervenen molts factors, però és freqüent que no dominem totes les condicions que ens ofereixen els diferents bancs i ens sorgeixin dubtes i preguntes.

Explicarem amb detall les qüestions més comunes que hauràs de tenir en compte per triar el compte bancari que respongui millor a les teves necessitats:

Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

1. Comissions

Avui dia una de les qüestions principals a l'hora de triar un compte és saber quines comissions té un compte corrent.

En general, les comissions d'un compte bancari tenen a veure amb l'administració i el manteniment, és a dir, el cost derivat de tenir el compte operatiu i actualitzat amb el cost informàtic, el cost de la seguretat i del personal que suposa.

2. Targetes: comissió anual per emissió i manteniment i despeses d'emissió/renovació

Molts bancs ofereixen targetes de dèbit o crèdit associades al teu compte corrent. És important valorar quins avantatges t'ofereixen (descomptes en establiments, programes de punts, etc.), però també si tenen comissió per emissió i manteniment o despeses d'emissió (en contractar) o de renovació (quan caduquen i cal emetre una targeta nova).

Si t'interessa una targeta de crèdit també hauràs de conèixer el límit de crèdit que tens preautoritzat i el tipus d'interès que s'aplica.

3. Caixers i comissions per retirades de diners

Cada entitat financera té els seus propis acords i política de comissions per als seus clients. És important que coneguis el nombre de caixers de l'entitat a tot Espanya i més concretament a la teva localitat (a prop del teu domicili, la teva feina o les zones que més freqüentes). Alguns bancs com BBVA disposen d'eines per localitzar els caixers en funció de la teva ubicació, codi postal o localitat on et trobis o vulguis viatjar.

4. Oficines

L'arribada d'Internet i els smartphones a les nostres vides ha fet que moltes de les operacions que es feien abans a les sucursals passin a fer-se a la feina, des de casa o fins i tot des del carrer.

Tanmateix, sempre és bo saber quantes oficines del banc hi ha i on estan situades, en cas que necessitem acudir-hi.

5. Transferències

Algunes entitats ofereixen transferències gratuïtes i il·limitades, d'altres limiten el nombre de transferències sense comissions al mes i d'altres cobren una quantitat fixa o un percentatge de l'import enviat.

És important informar-se del cost de les transferències internacionals, dins la Unió Europea i a la resta de països del món, ja que poden tenir diferent cost o comissió segons el país de destinació.

A més de les transferències, algunes entitats financeres ofereixen un nou mètode d'enviament i sol·licitud de diners, com per exemple Bizum. Aquest sistema permet fer transferències entre els teus contactes sense necessitat de conèixer el seu número de compte. Simplement sabent el seu número de telèfon pots enviar o sol·licitar diners i rebre'ls gairebé a l'instant.

Bàner Central No Comissions Bàner Central No Comissions

0 € en comissions pel teu compte i targeta.

Coneix el Compte Online Sense Comissions

6. Llibreta i talonari

Avui dia, molts comptes corrents ja no inclouen llibretes o talonari, ja que amb els mitjans digitals és més fàcil seguir els moviments en el compte bancari a través de l'ordinador, l'app del mòbil o fins i tot des d'un caixer.

Recorda que molts bancs ofereixen promocions per a nous clients o per a l'obertura d'un nou compte. Aquestes promocions solen estar associades a la domiciliació de rebuts, nòmines o a ingressos recurrents. És important que comparis quins avantatges ofereixen però també conèixer a fons les condicions del compte i la promoció de què hagis de gaudir: període limitat de contractació, penalitzacions en cas d'incompliment d'algunes de les condicions, etc.

CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes