Com funciona un compte mancomunat?

Descobreix aquí aquest model en què diversos titulars acorden i unifiquen en un mateix compte tots els seus moviments bancaris

El compte corrent és un producte en què es poden ingressar diners a l'entitat, i aquesta queda obligada a la seva devolució en qualsevol moment en què se sol·liciti. Es pot utilitzar el compte per fer ingressos i pagaments: ingressos d'efectiu, abonaments en general, ordenar i rebre transferències bancàries, domiciliar rebuts, retirades de diners en efectiu, pagar xecs...

En contractar un compte amb caràcter solidari, els titulars accepten les disposicions i càrrecs fets al compte amb independència del titular que els ordeni. Qualsevol dels titulars pot exercitar els drets de cancel·lació anticipada, modificació de les ordres de càrrec i abonament, el canvi de domicili, i altres drets que es derivin del compte.

Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Si contractes un compte amb caràcter mancomunat, necessites el consentiment de tots els titulars per exercir els drets de cancel·lació anticipada, modificació del compte de càrrec/abonament, el canvi de domicili, i altres drets que es derivin del compte.

El compte mancomunat: així funciona

El fet més rellevant d'un compte mancomunat o conjunt és que dos o més persones en comparteixen la titularitat amb plens drets. Això no només significa que ambdós titulars poden estar al corrent dels moviments, i tenen llibertat total per ingressar. Alhora, necessiten el consentiment de la resta dels titulars per fer operacions que disminueixin el saldo del compte.
Aquest tipus de cotitularitat, tanmateix, no té res a veure amb els altres tipus de compte que, de manera semblant, permeten una doble titularitat. En el compte indistint o solidari, qualsevol dels titulars pot disposar de la totalitat del saldo amb la seva única firma. En el compte indistint o solidari, qualsevol dels titulars pot disposar de la totalitat del saldo amb la seva única firma. Hi ha, també, una altra opció de vincular terceres persones a un compte corrent mitjançant les autoritzacions a tercers. D'aquesta manera, el titular autoritza una altra persona a fer ús del compte en cas que el titular no pugui gestionar-lo, per exemple, en cas de malaltia o de defunció.
Bàner Central No Comissions Bàner Central No Comissions

0 € en comissions pel teu compte i targeta.

Coneix el Compte Online Sense Comissions

El procés per obrir un compte mancomunat o conjunt no difereix, en línies generals, dels requisits exigits per obrir un compte personal. En el moment de l'obertura, tots els qui vulguin ser titulars s'hauran de personar en el tràmit amb un document d'identificació vàlid. Aquest tràmit es pot fer a la sucursal bancària o, encara més fàcil, també es pot dur a terme en línia.

La tramitació en línia d'obertura de comptes és possible gràcies a les últimes tecnologies disponibles, com clarament posa de manifest BBVA amb la seva aposta tecnològica. Des de bbva.es podràs obrir un compte sense grans complicacions des del teu dispositiu mòbil i procedir a la seva activació mitjançant videoconferència amb un operador. Així de fàcil i senzill.

CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes