Domiciliar la meva nòmina: Què és i com puc fer-ho?

Associa la nòmina al teu compte corrent per obtenir certs avantatges.
Les entitats bancàries disposen de productes financers molt variats per cobrir les necessitats dels diferents perfils de client. En el cas dels treballadors, un dels serveis de què poden beneficiar-se és el de la domiciliació de les seves nòmines. Descobreix què és domiciliar la nòmina i els avantatges que això comporta.
Servei Mudança Top Servei Mudança Top
Servei de Mudança de BBVA
Canvia la teva nòmina o pensió a BBVA de forma fàcil i còmoda.

En què consisteix domiciliar una nòmina

Al començar a treballar en una empresa, un de les primeres dades a donar és el número de compte corrent en què l'assalariat desitja rebre el pagament mensual de la seva nòmina. Domiciliar-la, per tant, consisteix en vincular el sou a un compte bancari que es triï (i de què s'és titular).

Avantatges de domiciliar la nòmina

Domiciliar la nòmina a un compte sol comportar avantatges per al titular de la mateixa. Per exemple, en dur-se a terme aquest tràmit a BBVA, l'interessat pot obtenir l'exempció de comissions per l'administració i manteniment del compte, per l'emissió de xecs i transferències, i per l'emissió i manteniment de la targeta de crèdit o dèbit. Poder gaudir d'aquests avantatges depèn del tipus de compte que es desitgi obrir (Compte Nòmina Va Amb tu o Compte Jove BBVA, per exemple o uns altres comptes) i del perfil del client, havent de complir certs requisits quan es treballa per a un tercer (edat del titular o l'ingrés d'una quantitat amb una periodicitat marcada, entre altres), els quals canvien si les activitats professionals o mercantils es fan per compte propi.

Com domiciliar una nòmina

Per norma general, l'interessat en domiciliar la seva nòmina necessita presentar un certificat oficial del banc a la seva empresa. Si encara no és client, el primer és obrir un compte corrent. Una vegada el faci, i també en cas que ja fos client, pot accedir al Servei Mudança per sol·licitar el document a presentar al departament de recursos humans de la seva empresa i demanar el canvi de compte on rebre el seu sou a partir d'aquest moment.

El procés és en línia i pot fer-se des de bbva.es o l'aplicació mòbil, seguint aquests passos: 

1. Accedir a l'Àrea Privada, en bbva.es, amb l'usuari i la contrasenya.

2. En ‘Posició global’, clicar en Servei Mudança - “Portar els meus ingressos” o clicar el número de compte i, a continuació, fer el mateix en ‘Vull’.

Servei de Mudança Central Servei de Mudança Central
Porta els teus rebuts, ingressos i més
Coneix tot el que pots fer a través del Servei de Mudança.

3. Seleccionar l'opció ‘Altres operacions’ i, tot seguit, la de ‘Portar els meus ingressos’. 

4. Triar com comunicar-ho al pagador. El client té 2 opcions: fer-ho el mateix o que BBVA faci la gestió per a la qual cosa és necessari aportar les dades de contacte del pagador

5. Emplenar els camps del formulari per generar el certificat en PDF. 

Depenent de l'opció seleccionada, aquest document amb la sol·licitud del canvi de compte s'envia per correu electrònic al pagador (si la gestió la fa BBVA) o a l'adreça electrònica del propi client (gestió pròpia). Després d'això, haurà de ser descarregat per a la seva entrega al departament de recursos humans de l'empresa responsable d'emetre la nòmina.

Un canvi de domiciliació de nòmina pot demorar-se una mica. Aquest temps dependrà del dia del mes en què es faci la sol·licitud de la domiciliació a l'empresa responsable d'abonar la nòmina, encara que el més comú és que es faci efectiva el mes posterior al sol·licitat. En cas de fer-se mitjançant el Servei de Mudança, BBVA s'encarregarà de gestionar el procés de forma ràpida i sense cap tipus de cost per al titular, sent l'empresa la que el duu a terme i el client el que ha de responsabilitzar-se de fer el seguiment del procés.

Servei de Mudança CTA Servei de Mudança CTA