Estratègies per planificar l'estalvi

Vuit claus que t'ajudaran.
Estalviar diners cada mes és possible si unim esforç i una bona planificació. També has de ser conscient, una vegada t'hi posis, de fins on pots arribar en funció dels teus ingressos. A BBVA som conscients que complir aquest objectiu és complex, i més en aquests moments en què els tipus d'interès estan molt baixos. Per això volem fer un cop de mà a aquells que, amb la vista posada a mitjà o llarg termini, volen planificar l'estalvi per gaudir d'uns diners extres més endavant.
Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Claus per planificar l'estalvi

La primera clau a l'hora de planificar l'estalvi és marcar-te un objectiu. Has de tenir clar si els diners es destinaran a la teva jubilació, a comprar-te un habitatge, als teus fills o a tenir un coixí econòmic en el futur. Saber-ho t'ajuda a conèixer el temps que has de dedicar i la quantitat que necessites acumular. També és important que no et marquis un ritme d'estalvi que no puguis complir. Si et poses un objectiu, compleix els terminis!

Una vegada tinguis clar l'objectiu, has d'elaborar un pressupost. Hi has de reflectir amb claredat com penses abordar l'estalvi, cosa que serà de molta ajuda a l'hora de prendre les regnes de les teves finances. També et permet definir la forma de treure el màxim partit dels teus diners tenint en compte que, en certes ocasions, hauràs de renunciar a allò que desitgis. De vegades cal estrènyer una mica la bossa!

Dins el pressupost que facis, pots introduir l'estalvi com una despesa obligatòria. D'aquesta manera saps que uns diners aniran destinats cada mes a aquesta causa. Algunes de les regles aconsellen retenir un 20% dels ingressos però, si no pots fer-ho, fixa un percentatge diferent que s'adapti a les teves necessitats. Recorda que, si tens aquest objectiu a la teva agenda, són les despeses supèrflues les que, segurament, t'impediran arribar a bon port.

Fer el pressupost és molt complicat si no tens ben definit el teu saldo disponible. Conèixer tant els teus ingressos com les teves despeses generals és molt útil per establir prioritats a l'hora de planificar l'estalvi. Per a aquest punt, a més, és de molta ajuda l'aplicació de BBVA, que facilita la teva organització mes a mes. També és important que tinguis en compte que els teus ingressos són els mateixos mes rere mes, mentre que les despeses seran gairebé sempre diferents. Atenció amb els imprevistos, poden trencar la teva balança!

Revisa l'establert passat un temps

Una vegada aconsegueixis planificar l'estalvi i comencis a crear un petit coixí, no t'has de relaxar i pensar que tota la feina ja està feta. És convenient que revisis com estan els objectius marcats al principi, ja que potser és necessari canviar algun punt del pressupost inicial. Aquesta revisió l'has de fer cada pocs mesos per eliminar així qualsevol tipus d'incidència que pugui perjudicar l'equilibri que hi ha entre ingressos i despeses.

També és important treure benefici dels teus estalvis. Deixar-los sense que t'aportin farà que et costi més arribar a l'objectiu marcat. El que més recomanen els experts és invertir-ho a llarg termini, la qual cosa, tot i reportar-te menys, mantindrà els diners més segurs. També adverteixen que, independentment del producte que triïs, t'has d'informar bé per no caure en les ofertes que puguin ocultar el risc real contret.

En cas que disposis de deutes, els diners que vas estalviant també pots utilitzar-los per reduir-les. Si és així, a mitjà o llarg termini significarà un estalvi amb el qual no comptaves, ja que tindràs menys obligacions de despesa.

Finalment, és convenient que reservis una quantitat per a un fons d'emergència. A l'hora de planificar l'estalvi, no saps quins inconvenients apareixeran. Per això és important que disposis de diners líquids perquè, si sorgeix algun imprevist, el teu pla no es desbarati.

 

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Eines que t'ajudaran a portar els comptes

Com hem apuntat abans, planificar l'estalvi és més senzill si tens a mà una aplicació en la qual fer els teus pressupostos com BBVA Bconomy. Aquesta et permet analitzar al detall les teves despeses i, amb això, descobrir com reduir-les. A més, et facilita la creació de pressupostos en aquelles categories en què vulguis minimitzar la despesa, que t'avisaran quan el límit fixat estigui proper o quan se superi.

A més d'aquesta, disposes del Programa El teu Compte, un servei que inclou senzilles regles que t'ajuden a gestionar de manera automàtica els teus comptes. Et permet establir un saldo mínim o màxim en els teus comptes, arrodonir els teus pagaments amb targeta (guardant els cèntims que sobren) o establir unes pautes d'estalvi a través de pressupostos, nòmines o a final de mes. Tot, sense cost i sempre que ho necessitis.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte