Com ho podem fer per estalviar diners i no gastar-los

Quatre tècniques per estalviar i una app per no gastar.

Com ho podem fer per estalviar diners i no gastar-los? És la pregunta a la qual s'enfronta qualsevol persona que vulgui comptar amb estalvis a curt o mitjà termini. Una lluita interna inherent a l'ésser humà, el qual sol despreocupar-se si se sent segur en qualsevol entorn o situació. Si ho apliquem a aquest cas, és normal que després d'aconseguir un cert coixí monetari, es desatengui l'economia. ( 

Si estàs llegint això és perquè vols aprendre a estalviar i, sobretot, vols saber què fer per conservar aquests diners que has acumulat. Per això, des de BBVA et mostrem una sèrie de tècniques que et facilitaran la primera tasca, juntament amb una aplicació que evitarà caure en la temptació d'utilitzar els diners acumulats.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Tècniques per estalviar

Per començar, és important estar ben organitzat. Elaborar un bon pla serà clau ja que et permetrà tenir una guia durant aquesta comesa i evitarà que perdis el ritme i l'objectiu. Això es tradueix en conèixer els teus ingressos i les teves despeses fixes per poder fer-te una idea de quant pots arribar a estalviar al mes. Una vegada tinguis això clar, pots fer el pas següent cap a la meta. 

Després d'això, hauràs de crear un pressupost. Aquí apareixerà reflectit el teu objectiu d'estalvi, que ha de ser realista perquè el puguis complir cada mes. En aquest apartat també cal ressaltar que els ingressos extres que rebis és millor que els dediquis al teu coixí. Mai no saps si et vindrà algun imprevist que pugui crear un desgavell en el teu pla d'estalvi i tots els avenços aconseguits se'n vagin en orris. 

Per fer-ho, pots baixar-te l'app de BBVA i obtenir aquesta ajuda que necessites amb l'organització. Inclou El meu dia a dia, servei amb el qual pots tenir els teus diners controlats en permetre't veure els ingressos i les despeses ordenats en categories. A més, compta amb l'opció de planificar i prendre decisions sobre el teu estalvi. 

Un últim truc radica en la cerca de les millors ofertes. Gràcies a Internet, trobar la millor relació qualitat-preu és més senzill que abans ja que hi ha multitud de comparadors. Però, com qualsevol avantatge, té una contrapartida: bussejar per la xarxa suposa veure una gran quantitat de descomptes amb preus molt atractius. Això pot portar-te a comprar sense necessitar-ho, cosa que sumarà en la llista de despeses innecessàries i que hem d'evitar costi el que costi.

I eines per no gastar

Una vegada posis en marxa les tècniques anteriors i aconsegueixis acumular la quantitat desitjada, arriba el moment de no gastar-la, de respondre a la pregunta que plantejàvem al principi: Com ho podem fer per estalviar diners i no gastar-los? A BBVA sabem que no és senzill i és per això que hem creat el Compte Metes BBVA, el qual et donarà un cop de mà perquè no et gastis aquells diners que tant esforç et va costar reunir. 

A través de l'app de BBVA, o des de bbva.es, podràs crear una meta d'estalvi des de l'opció de Les meves metes, fixant un termini per aconseguir-la. Per exemple: estalviar 1.000 euros per a un viatge durant 9 mesos. 

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Després de crear la meta, hauràs de triar la forma en què vols portar-ho a terme. És en aquest moment en què pots automatitzar els passos a fer, podent demanar a l'eina que et traspassi els diners que vulguis periòdicament a un compte d'estalvi, permetent-se el seu ús únicament si es tornen a l'inicial (la qual cosa evita que els utilitzis en el teu dia a dia). Un moviment que pots fer quan vulguis sense cost. A més, Les meves metes genera alertes que t'aniran informant sobre el compliment de cadascuna.

També disposes de Programa el teu Compte. Es tracta d'un servei format per senzilles regles que ajuden a gestionar de manera automàtica els comptes. Permet des d'establir un saldo mínim o màxim en els teus comptes fins a arrodonir els pagaments que fas amb la teva targeta (guardant els cèntims que sobren) o establir unes pautes d'estalvi a principis de mes (amb la teva nòmina) o amb el que et sobri dels teus pressupostos (a final de mes). Tot sense cost i sempre que ho necessitis (únicament has de ser titular, com a mínim, de dos comptes BBVA).

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte