App i l'arrodoniment de l'estalvi: descobreix el microestalvi

Una tècnica molt senzilla per estalviar.

Quan pensem a estalviar, el que normalment ens ve al cap és anar transferint quantitats de major o menor quantia a un compte destinat a aquesta finalitat. Una mica similar al que fèiem de petits quan, de pesseta en pesseta (o de cèntim en cèntim), anàvem creant una petita guardiola la qual, passat un temps, ens permetia acomplir algun somni.

Avui podem fer aquesta operació més fàcilment gràcies a les noves tecnologies i, en concret, amb l'app de BBVA. Aquesta ofereix una eina de microestalvi dins Programa el teu Compte, Arrodoniment, la qual permet anar-hi ingressant els cèntims restants de cada compra que facis en un segon compte de manera automàtica, és a dir, no t'hauràs de preocupar més que d'estalviar.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Com funciona l'Arrodoniment?

Hi ha compres el cost de les quals no és número exacte, és a dir, compten amb decimals (cèntims en aquest cas). L'arrodoniment completa aquesta quantitat fins a l'euro següent, transferint els canvis a un segon compte amb el fi d'estalviar-los. Per exemple: si vas a un supermercat i la compra et costa 13,45 €, els 55 cèntims que falten fins als 14 € són els que aquesta tècnica transfereix i, per tant, estalvia. 

Així, per cada compra que facis amb la targeta de dèbit que té activat aquest arrodoniment, emmagatzemaràs aquesta petita quantitat per a un ús futur. Un procés que es fa al final del dia, moment en què se sumen tots els arrodoniments de la jornada i es porten a l'altre compte. El millor? No té cap comissió i es reflecteix el dia hàbil següent.

I si torno una compra que ja he fet, què passa amb els cèntims de l'arrodoniment? No t'has de preocupar per això ja que aquests es quedaran en el compte de destí. Només canviaran si tu els vols tornar al teu compte corrent, per a la qual cosa únicament has de fer un traspàs amb el seu import.
Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Per començar a utilitzar l'Arrodoniment hauràs de tenir descarregada l'aplicació i disposar de dos comptes a BBVA (un d'associat a una targeta de dèbit). 

El primer és el d'origen, del qual surt l'arrodoniment (i el que està associat a la targeta). El segon és el de destí, al qual es transfereix l'estalvi. Aquest compte el podràs crear en Les meves metes d'una manera molt senzilla. I no et preocupis per les comissions ja que, com hem comentat prèviament, no en té cap d'associada.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte