Què és el "Frau al CEO "?

T'expliquem com protegir-te davant qualsevol de les seves variants.

El denominat "Frau al CEO "és un tipus d'estafa realitzada a través de correu electrònic en què se suplanta a un directiu d'una entitat per sol·licitar a un empleat del departament financer que faci una transferència confidencial i urgent, sovint a un banc fora d'Europa, i que no segueixi els procediments d'autorització habituals. Els diners arribarà a uns altres països, el que complica considerablement les operacions de cancel·lació i de rastreig.

Avui dia existeix una nova variant d'aquesta estafa. El Frau al CEO també pot fer-se mitjançant l'enviament d'una adreça electrònica suplantant al proveïdor de servei de l'entitat, que comunica un nou número de compte on, a partir d'aquest moment, s'han de fer els abonaments relatius al pagament de factures.

A continuació et proporcionem una sèrie de recomanacions per evitar ser víctima d'una estafa d'aquest tipus:

  • Revisa l'adreça de correu electrònic del remitent per comprovar que es tracta de la seva direcció real. Els estafadors envien les seves comunicacions des d'adreces de correu electrònic que simulen ser les autèntiques, per la qual cosa hauràs de prestar atenció al contingut que apareix després de la “@”.
  • Revisa la redacció del text, atès que el contingut d'aquestes adreces electròniques sol presentar errors gramaticals i d'ortografia.
  • Extrema les precaucions quan les instruccions de l'adreça electrònica siguin inusuals, molt urgents i confidencials.
  • Contacta, via telefònica o un altre canal, amb el remitent per confirmar que realment és ell qui ha sol·licitat l'operació, però no el facis responent al correu rebut.
  • Contacta, via telefònica o un altre canal, amb el remitent per confirmar el nou número de compte en què sol·licita que facis el pagament, però no el facis responent al correu rebut.
  • Evita publicar adreces de correu electrònic corporatives a Internet i compartir-les amb persones que no siguin de la teva confiança. 
  • No comparteixis informació relativa a l'organigrama de la teva empresa amb tercers.
  • No baixis arxius adjunts nomenats com "factura", "ordre de pagament", "ordre de compra", etc. si reps un correu electrònic que et resulti sospitós.