Dipòsit bancari

Què és un dipòsit bancari? Els dipòsits bancaris a termini són productes d'estalvi en què el client entrega una quantitat de diners a una entitat de crèdit durant un temps determinat. Una vegada ha transcorregut aquest termini, l'entitat torna els diners juntament amb la remuneració pactada. Els dipòsits bancaris més comuns són els d'interès fix. La seva rendibilitat, el benefici, es manté invariable fins que finalitza el termini del dipòsit.

El tipus d'interès nominal, o TIN, és la rendibilitat que ofereix el banc pels diners invertits en un dipòsit durant un termini determinat. L'habitual és que el banc ofereixi un tipus d'interès més alt en contractar un dipòsit amb un termini més llarg. La taxa anual equivalent, o TAE, és la rendibilitat efectiva del dipòsit, ja que inclou els interessos, les despeses i les comissions, fet que permet comparar productes de diferents entitats bancàries.

En el vídeo següent t'expliquem què és un dipòsit bancari, com funcionen els interessos, els conceptes clau dels dipòsits a termini i els tipus de dipòsits que existeixen. Aprèn com es fa el càlcul de la seva rendibilitat i quines despeses associades poden tenir.

Què és un dipòsit bancari?