Tot el que has de saber sobre les assegurances mèdiques per viatjar a l'estranger

Que un petit contratemps no suposi un gran problema.

Si busques assegurances mèdiques per viatjar a l'estranger, en aquest article oferim informació valuosa per prendre la decisió més adequada, en funció de la destinació o del tipus de viatge que facis. 

Quan estem lluny de casa, qualsevol incident relacionat amb la salut se'ns pot fer un món. Per això, et recomanem que revisis bé les condicions i les cobertures sanitàries que inclouen les assegurances que estiguis considerant, siguin de viatge, mèdiques o les que inclou la teva targeta de crèdit.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Per viatjar per Europa

Si viatges a Europa, pots sol·licitar la Targeta Sanitària Europea per tenir cobertures relacionades amb tractaments mèdics d'urgència, malalties cròniques o embaràs als 27 països de la Unió Europea, a més de Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Suïssa. 

Has de tenir en compte que la TSE no integra cobertures que sí que solen incloure les assegurances de viatge, com ara tractament per a malalties, repatriacions o trasllats de familiars. A més, no et garanteix que l'atenció sanitària sigui totalment gratuïta. En alguns casos, és possible que hagis d'abonar la quantitat en el moment, encara que se't reemborsi a la tornada.

Per viatjar fora d'Europa

Contractar una assegurança mèdica per viatjar a l'estranger és una mesura de prevenció i també d'estalvi, sobretot si tenim en compte que en alguns països el preu d'una consulta pot excedir fàcilment el preu de l'assegurança. 

El funcionament del sistema sanitari és diferent a cada país. Per això, és possible que una prestació no comporti cap cost en un territori i en un altre requereixi el desemborsament d'una gran quantitat de diners. 

La contractació d'una assegurança mèdica permet al viatger gaudir d'atenció mèdica, independentment del país en què es trobi i dels diners de què disposi en aquell moment. A més, aquestes assegurances et proporcionen serveis d'atenció telefònica les 24 hores que t'ofereixen informació pràctica en el teu idioma. 

No deixis d'informar-te bé del límit de despeses mèdiques de la teva pòlissa. El recomanable és establir-ho segons la destinació. Si viatges als EUA, on els costos sanitaris són molt elevats, és millor que estableixis un límit més alt que si viatges a França, per exemple. 

Per viatjar fora d'Espanya, seria bo contractar assegurances mèdiques de viatge amb un capital assegurat per a despeses sanitàries d'una quantia elevada. Depenent de la destinació, com dèiem, aquesta quantitat pot variar. 

El Ministeri d'Afers Exteriors recomana a totes les persones que viatgin a l'estranger contractar assegurances mèdiques que els donin cobertura en cas de malaltia o accident durant el viatge, incloent-hi l'evacuació amb avió medicalitzat. No obstant això, tenir una assegurança no és condició indispensable per viatjar a la majoria de països, llevat d'en alguns casos excepcionals. Pots consultar la pàgina del Ministeri per obtenir aquesta informació. 

Assegurances mèdiques privades, com l'Assegurança BBVA Més Salut, inclou atenció sanitària d'urgència a l'estranger, fins i tot en cas de viatjar als Estats Units. 

Si viatges fora d'Espanya i vols una assegurança que t'ofereixi protecció i tranquil·litat, a BBVA t'oferim l'Assegurança de Viatge BBVA amb cobertures sanitàries i, ja en la modalitat ampliada, accés a indemnitzacions en cas de demores en el viatge, de pèrdua, danys o robatori de l'equipatge.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Una assegurança mèdica a la teva mida

És important que l'assegurança mèdica s'adapti a les característiques del viatge, a la destinació, a la durada o a les activitats que facis durant aquest. 

Si tens pensat visitar diversos països durant el viatge, comprova que l'assegurança que contractes tingui validesa a tots, fins i tot a les escales dels aeroports que transitis. L'ideal és contractar una assegurança que cobreixi la totalitat del viatge, incloent-hi els dies d'arribada o de sortida. 

Una assegurança mèdica de viatge hauria d'incloure les cobertures bàsiques següents: 

  • Atenció mèdica d'emergència. 
  • Despeses per hospitalització, medicaments, anàlisis fetes, etc. 
  • Atenció mèdica en cas d'accidents. 

Si tens pensat practicar activitats o esports de risc, com el submarinisme, l'alpinisme, l'espeleologia, l'escalada, el kitesurf, l'esquí o el parapent, comprova que la teva assegurança mèdica per viatjar a l'estranger inclou cobertures específiques, com el rescat, l'evacuació mèdica o el trasllat de restes mortals. 

Contracta l'assegurança mèdica que millor s'adapti a les teves necessitats i gaudeix del plaer de viatjar tranquil.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.