Assegurança per a una moto de 125 cc

BBVA et dona les claus en la contractació d'una assegurança per a aquest tipus de vehicles

Com a conseqüència de l'alt volum de trànsit a les grans ciutats i els desesperants embussos, la compra de motocicletes s'ha incrementat recentment, amb especial protagonisme per a les que no superen els 125 cc, ja que es poden conduir amb el carnet de cotxe. Igual que amb els automòbils, tenir una assegurança en regla és obligatori per poder circular amb una moto, per la qual cosa resulta d'importància vital conèixer les claus a l'hora de contractar aquest producte. BBVA et descobreix tot el que has de saber sobre l'assegurança per a una moto de 125 cc.

Donada la possibilitat de conduir aquest tipus de vehicles amb el tradicional permís B d'automòbils, és molt habitual que el perfil del contractant sigui el d'una persona amb experiència en cotxes, però novell en el món de les dues rodes. Això sí, per poder-se beneficiar d'aquesta opció, ha de tenir el permís de la classe B en vigor i amb una antiguitat superior a tres anys. No obstant això, no sempre és així, ja que també hi ha persones amb ampli bagatge en ambdós tipus de vehicles i d'altres que accedeixen directament a la motocicleta amb el carnet A1, específic per a motos.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Què determina el preu de l'assegurança?

Malgrat ser vehicles diferents, els factors que determinen el preu de l'assegurança d'una moto són molt similars als que s'utilitzen per establir el cost de la pòlissa per a un automòbil.

Per tant, l'experiència, determinada per l'edat, així com l'historial de sinistres del contractant, resultaran fonamentals. El mateix vehicle i les seves característiques constitueixen, òbviament, un factor crucial. En aquest cas, parlem d'una cilindrada no superior a 125 cc, però l'antiguitat del vehicle, igual que les seves prestacions i, per això, el seu preu són elements essencials que les asseguradores tenen molt en compte. No és el mateix cobrir les despeses de reparació o un possible robatori quan es tracta d'una moto nova que quan parlem d'una amb més anys de vida o en comparar una moto d'alta gamma amb una altra de més modesta.

A més, l'ús que es farà de la moto també influirà en l'assegurança. Un vehicle de dues rodes dedicat a l'activitat professional tindrà una pòlissa més cara, ja que, en utilitzar-se més i amb majors nivells d'exigència, les possibilitats de sinistre s'incrementen. El cost baixa si és per a ús particular, encara que el preu final, en aquest cas, també dependrà de si la moto és el nostre mitjà de transport habitual o només la utilitzem de forma esporàdica.

Cobertures de despeses mèdiques del conductor

Hi ha una creença estesa sobre que la Seguretat Social cobreix les despeses mèdiques en qualsevol tipus de circumstància. Lamentablement, no és així. En cas d'accident de trànsit, la responsabilitat d'afrontar aquestes despeses no recau en la sanitat pública, sinó en les asseguradores.

En aquest sentit, qualsevol assegurança bàsica sempre cobrirà el dany ocasionat a tercers, tant si són acompanyants o viatjaven en un altre vehicle implicat en l'accident, però què passa amb el conductor que ocasiona el sinistre? És llavors quan tenir una assegurança adequada marca la diferència. El conductor serà atès al centre mèdic o hospital corresponent, però si no té una pòlissa que el cobreixi, rebrà una factura per abonar les despeses generades per l'atenció prestada.

És cert que la majoria dels conductors es decanten per aquesta opció, però encara es registren casos en què aquesta modalitat no es contracta amb l'objectiu d'estalviar en l'assegurança. Tanmateix, el que és barat pot sortir molt car, més en aquest cas, quan el que està en joc és la nostra salut, i tenint en compte que els accidents de trànsit sense un altre vehicle involucrat succeeixen amb més freqüència entre els motoristes.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Adapta la teva assegurança a les teves pròpies circumstàncies

A part de l'assistència en carretera amb la inclusió del conductor, que no pot faltar a la teva assegurança, hi ha multitud d'opcions que pots afegir a la pòlissa, depenent de les teves circumstàncies o objectius. Una assegurança és un producte realment personalitzat, cosa que dona l'oportunitat de construir-la al teu gust perquè s'adapti a les teves necessitats.

Si tens fills, per exemple, pots seleccionar una modalitat que empari les teves persones properes en cas d'accident greu. De la mateixa manera, si la teva moto era abans un vehicle ocasional i passa a ser el teu mitjà de transport habitual, és recomanable actualitzar la teva assegurança per gaudir d'una cobertura més completa.

Assegurança de moto al teu abast a BBVA

A BBVA pots trobar l'assegurança que busques per a motos i ciclomotors amb potència inferior a 150 CV. Hi ha cinc modalitats diferents, des d'un Tercers Bàsic a un Tot Risc amb Franquícia amb diferents cobertures, i la possibilitat de contractar el Pack Millorat, amb el qual podràs ampliar aquestes cobertures així com els seus límits.

Si vols saber més sobre el catàleg d'assegurances per a moto de BBVA, no deixis d'accedir a bbva.es per consultar tota la informació i triar el més convenient per a tu. Deixa-ho a les nostres mans i preocupa't només de gaudir de la teva moto.

Asseguradores: Producte coassegurat al 50% respectivament, per BBVASEGUROS, S.A., DE ASEGUROS Y REASEGUROS, inscrita en el Registre de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, amb la clau C-0502. i LIBERTY SEGUROS, COMPAÑÍA DE SEGUROS Y REASEGUROS, S.A., inscrita en el Registre de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb la clau C-0467. Mediador: BBVA MEDIACIÓN, OPERADOR DE BANCA-SEGUROS VINCULADO, S.A., inscrita en el Reg. Administratiu Especial de Mediadors d'Assegurances de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb la clau OV-0060. Concertada Assegurança de Responsabilitat Civil i amb capacitat financera.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.