Com es calcula el preu d'una assegurança de cotxe

Descobreix els factors que determinen el cost de l'assegurança d'un automòbil

Una vegada que ja tenim a les nostres mans el volant del cotxe que cercàvem, un dels passos següents i més importants és la contractació d'una assegurança. Aquest producte no només ens permetrà utilitzar el nostre automòbil amb tranquil·litat i preparar-nos per a qualsevol tipus d'imprevist, sinó que, a més, tal com marca la legislació, és obligatori per poder circular. Hi ha molts tipus d'assegurances i, per tant, també diferents preus, però és essencial conèixer els factors que en determinen el cost per ser capaços d'obtenir la més adequada. Descobreix amb BBVA com es calcula el preu d'una assegurança de cotxe i gaudeix de la carretera sense preocupacions.

A l'hora d'estimar quina és l'assegurança d'automòbil que més ens convé i el preu adequat, hem de tenir en compte els mateixos aspectes que manegen les companyies per establir la seva oferta. Hi ha diferents factors, però tots es desenvolupen al voltant de tres claus principals: el conductor, el mateix automòbil i l'ús que es farà del cotxe.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

El perfil del conductor

La persona que conduirà el cotxe, o més aviat el perfil d'aquesta, és fonamental per establir el preu de l'assegurança. Atès que tots som diferents, no hi ha assegurances estàndard, sinó que parlem sempre d'un producte personalitzat. És cert que les companyies estructuren els seus productes en funció de grups específics, però la pòlissa que contractes és sempre una assegurança feta i calculada a mida. L'edat del conductor, al costat de la seva experiència al volant, determinarà en gran mesura el preu de l'assegurança. Com més edat i experiència, menys probabilitats es té de patir un sinistre, per la qual cosa més barata serà la quota.

Això explica que els joves amb poca experiència (fins a acumular deu anys amb el permís de conducció) hagin d'afrontar inicialment quotes molts més altes, encara que la situació va canviant a mesura que els conductors acumulen anys sense donar comunicats. Per als majors de 65 anys també s'incrementen les tarifes, a causa de factors que afecten la conducció, com l'empitjorament de la visió o l'ús de medicaments.

En aquest sentit, la trajectòria del conductor és també essencial. Algú que no ha patit sinistres durant anys aconseguirà un preu molt més assequible, i a la inversa, en el cas d'un historial amb molts comunicats. Això no només ho tindrà en compte la nostra pròpia companyia a l'hora de calcular la quota, sinó que si decidim canviar d'asseguradora, el nostre historial repercutirà en el preu que ens ofereixin en una altra.

Les estadístiques sempre han indicat que les dones pateixen menys sinistres que els homes, encara que des de 2012, després del canvi de la normativa de la Unió Europea, aquest factor no ha de determinar el cost de l'assegurança de l'automòbil. Fins i tot el lloc on vivim influeix també en el preu de la quota. Les estadístiques i els estudis mostren que hi ha llocs en els quals hi ha més probabilitats de tenir un accident que en uns altres, i tot en funció d'aspectes com el mateix perfil dels conductors, l'estat de les carreteres o el nivell de congestió del trànsit.

L'automòbil

Encara que resulti obvi, les característiques del cotxe que s'assegura són determinants per estimar el preu de l'assegurança. No és el mateix un utilitari de 70 CV, que un automòbil més esportiu amb 150 CV, ja que la potència influirà directament en la quantia de la quota. Com més potència, més cara, ja que els vehicles més potents tenen més possibilitats de veure's involucrats en un sinistre.

En aquest sentit, la marca i el model del cotxe constitueixen també un factor decisiu. A banda que un automòbil de gamma esportiva tingui una quota més elevada que un utilitari, el seu estatus com a marca i, per tant, el preu dels seus components també influeixen, ja que en la valoració de la prima s'estudia al detall quant costaria arreglar el vehicle en cas de sinistre o substituir-lo si es produeix un robatori.

Tampoc cal no oblidar l'antiguitat del vehicle, una cosa que suposa un element essencial. En general, sempre ens preocupem més que un vehicle nou tingui més protecció que un d'antic. De fet, la tendència és sempre contractar una assegurança a tot risc per als vehicles acabats de treure del concessionari. Tenir un contratemps desafortunat amb un cotxe acabat de comprar i no disposar de l'assegurança adequada per cobrir aquesta circumstància pot fer que ens penedim de no haver invertit més: en aquest tipus de casos, el barat pot sortir car.

L'ús del vehicle

El tercer pilar sobre el qual se sustenta el preu de l'assegurança és l'ús que es farà de l'automòbil. Altre cop hi ha una diferència principal que cal tenir en compte: si utilitzarem el vehicle com un particular o de forma professional. La quantia de la quota serà més elevada si l'ús és professional, atès que el cotxe s'utilitza més i a un nivell més alt d'exigència que en el cas d'un particular.

En realitat, tot això està directament relacionat amb els quilòmetres recorreguts, ja que té estadísticament més probabilitats de patir un sinistre que un altre amb menys recorregut. A més, també tindrà més ocasions de patir avaries i imprevistos.

Per cert, no oblidis que tenir garatge també compta a favor teu. Si el teu cotxe dorm a cobert cada nit, la teva assegurança serà més econòmica, però si ho fa al carrer, la quota pujarà, ja que el risc de patir un sinistre i, sobretot, un robatori augmenten considerablement. Per això, invertir en el lloguer o compra d'un garatge per mantenir el nostre cotxe fora de perill i estalviar en la nostra pòlissa pot ser una bona idea.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Una assegurança que s'adapta a tu

Si estàs cercant l'assegurança més adequada per a tu, consulta a bbva.es la nostra gamma de pòlisses per triar la que més s'adapta a les teves necessitats. Sigui a tot risc o a tercers, a BBVA podràs contractar la teva assegurança d'automòbil fins 9 mesos abans que venci la teva pòlissa actual i beneficiar-te d'interessants avantatges:

  • Responsabilitat civil com a vianant o ciclista.
  • Assistència jurídica.
  • Assistència en viatge.
  • Serveis porta a porta.
  • Lliure elecció de taller.

A més, també tindràs a la teva disposició l'app BBVA Assegurança Cotxe Assistència per gestionar la teva assegurança amb només un clic. Consulta el web de BBVA, tria la teva modalitat i viatja tranquil. I recorda que tens a la teva disposició el Pla EstarSeguro, amb el qual pots estalviar en les teves assegurances en agrupar-les i poder pagar-les mes a mes sense cost addicional. Com més assegurances contractades, més gran serà l'estalvi.

Asseguradores: Producte coassegurat al 50% respectivament, per BBVASEGUROS, S.A., DE ASEGUROS Y REASEGUROS, inscrita en el Registre de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, amb la clau C-0502. i LIBERTY SEGUROS, COMPAÑÍA DE SEGUROS Y REASEGUROS, S.A., inscrita en el Registre de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb la clau C-0467.

Mediador: BBVA MEDIACIÓN, OPERADOR DE BANCA-SEGUROS VINCULADO, S.A., inscrita en el Reg. Administratiu Especial de Mediadors d'Assegurances de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb la clau OV-0060. Concertada Assegurança de Responsabilitat Civil i amb capacitat financera.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.