Etiquetes ambientals al meu cotxe híbrid, quina em correspon?

Descobreix els avantatges que presenta cadascuna d'aquestes modalitats de rènting.

L'etiqueta ambiental neix a partir del Pla nacional de qualitat de l'aire i protecció de l'atmosfera 2013-2016. Aquest va concloure que el trànsit rodat era la principal font de partícules contaminants a les grans ciutats, fet que el va portar a definir una classificació l'objectiu de la qual era discriminar positivament els diferents tipus de vehicle en funció de la contaminació que emeten. Per fer-la, es van tenir en compte les dades proporcionades pels diferents fabricants, per la qual cosa no inclou l'estat del vehicle. 

La seva col·locació no és obligatòria en l'àmbit nacional encara que hi ha excepcions com, per exemple, Madrid. A la capital, i des del 24 d'abril, és obligatori portar-la (es recomana fer-ho a la cantonada inferior esquerra del vidre del davant), sota multa per a aquells que circulin sense.

Bàner Superior Cotxes Ecològics Bàner Superior Cotxes Ecològics
Préstec Cotxe Ecològic
Gaudeix de condicions especials a l'hora de comprar el teu vehicle.

Quina etiqueta és la que correspon al cotxe híbrid?

Hi ha un total de 4 etiquetes ambientals, cadascuna d'un color: Etiqueta Zero Emissions (de color blau), etiqueta ECO (de color verd i blau), etiqueta B (de color groc) i etiqueta C (de color verd). 

Al cotxe híbrid, categoria que inclou tant els models endollables amb una autonomia inferior a 40 km i no endollables com els que utilitzen gas natural (gas natural comprimit o gas natural liquat) o gas liquat de petroli, li correspon l'etiqueta ambiental ECO com a segona opció més respectuosa amb el medi ambient, només superada per la zero emissions (atribuïda a cotxes elèctrics de bateria, elèctrics d'autonomia estesa, híbrids endollables amb autonomia superior a 40 km o vehicles de pila de combustible).

Els dos tipus restants d'etiquetes ambientals inclouen vehicles de combustible destil·lat del petroli. La C correspon a turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de gener del 2006 o dièsel a partir del 2014 i vehicles de més de vuit places i transport de mercaderies, dièsel o gasolina, matriculats a partir del 2014. D'altra banda, la B inclou turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculats a partir de gener de l'any 2000 o dièsel a partir de gener del 2006, a més de vehicles de més de vuit places i de transport de mercaderies, tant gasolina com dièsel, matriculats a partir del 2005. 

Si tens dubtes sobre quin distintiu correspon al teu cotxe, pots entrar en el web de la DGT i, introduint la teva matrícula, sabràs quina etiqueta ambiental has de tenir.

Bàner Central Cotxe Bàner Central Cotxe
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Renovació de cotxe

Les noves regulacions sorgides amb la intenció de reduir la contaminació a les ciutats estan fent que molts ciutadans vulguin adquirir un cotxe ecològic per poder circular amb més tranquil·litat i respectant el medi ambient. 

Si estàs entre aquests, BBVA t'ofereix el Préstec Cotxe Ecològic, amb el qual podràs aprofitar-te d'un tipus d'interès especial. Entra a bbva.es i informa-te'n.

CTA Cotxes Ecològics CTA Cotxes Ecològics
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.