Quin pla de pensions m'interessa més

Factors com l'edat i el perfil de risc són necessaris per saber quins són els millors plans de pensions per a cada situació

Avui dia són ja moltes les persones que consideren la possibilitat de contractar algun pla de pensions de cara a complementar la seva pensió pública a la jubilació. A causa de la seva demanda creixent, cada vegada és més variada la seva oferta. Per això, abans de llançar-se a la piscina i posar-se a signar papers és necessari fer-se la pregunta següent: quin pla de pensions m'interessa més?

A l'hora de saber com triar un pla de pensions, cal tenir en compte que només pot rescatar-se sota una sèrie de contingències o supòsits excepcionals molt determinats, com ara la jubilació, la defunció, una malaltia greu o una situació d'atur, entre d'altres. A més, a partir de l'any 2025 també es permetrà en cas que les aportacions tinguin, almenys, 10 anys d'antiguitat. Això implica que una vegada contractem un pla de pensions, les seves característiques i comissions ens acompanyaran durant molts anys. Per això és fonamental estudiar els catàlegs de les entitats bancàries i triar el pla de pensions òptim per a nosaltres.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Tipus de plans de pensions segons la seva política d'inversió

Per saber quin pla de pensions triar, cal conèixer que hi ha sis categories de plans de pensions en funció del seu tipus de política d'inversió que estableix l'Associació d'Institucions d'Inversió Col·lectiva (INVERCO). Tipus de plans de pensions:

 • Garantits: compten amb una garantia externa que assegura el capital i un rendiment determinat. Són productes ideals per a aquelles persones que volen assegurar un estalvi de cara a la jubilació –encara que sigui amb guanys limitats– sense córrer riscos o quan la jubilació estigui molt propera. Cal tenir en compte que la garantia s'estableix a una data determinada i el traspàs del pla de pensions o el cobrament de la prestació abans del venciment de la garantia pot suposar minusvàlues per al partícip o beneficiari.
 • Renda fixa a curt termini: la política d'inversió estableix que els actius del fons de pensions s'inverteixen en productes de renda fixa amb una durada inferior als dos anys, com per exemple en Lletres del Tresor. Ofereixen una rendibilitat estable que no sol variar gaire ni causar sobresalts. Tanmateix, el fet de ser a curt termini obliga a invertir en productes amb tipus d'interès baixos que reporten molt poca rendibilitat al partícip o beneficiari del pla.
 • Renda fixa a llarg termini: la inversió se centra en actius de renda fixa amb una durada superior als 2 anys com els bons i les obligacions. Aquesta major durada, ofereix més rendibilitat, però també major risc a causa de les fluctuacions dels tipus d'interès.
 • Renda fixa mixta: inverteixen en actius de renda fixa i renda variable, però només un màxim del 30% dels fons per a la renda variable. Davant un escenari de tipus baixos aquests productes que incorporen una part de la cartera amb més risc poden ser ideals per intentar aconseguir una rendibilitat extra que asseguri el manteniment del poder adquisitiu.
 • Renda variable mixta: en aquest cas, el percentatge dels fons del pla de pensions que s'inverteix en renda variable oscil·la entre el 30% i el 75%. Augmenta la rendibilitat, però també el risc.
 • Renda variable: inverteixen en actius de renda variable més del 75% del capital del pla de pensions. Per això, aquest tipus de política d'inversió només és recomanable si ens queden força anys per a la jubilació, ja que està clar que la rendibilitat pot ser elevada però, també, que hi pot haver anys de pèrdues que necessitarem compensar.

Plans de pensions BBVA segons l'edat del contractant

BBVA ha organitzat el seu ampli catàleg per intentar oferir els millors plans de pensions, tenint en compte el perfil de risc i l'edat de l'interessat a contractar-los.

Saber quin pla de pensions m'interessa més és tan fàcil com entrar en el web de BBVA, seleccionar el meu rang d'edat, decidir si soc un inversor conservador, moderat o decidit i llegir les característiques dels plans que encaixen amb les meves respostes. Així podràs saber quin és el millor pla de pensions per a la teva situació:

Si tens menys de 50 anys i et consideres conservador pel que fa a la inversió, pots triar entre els plans de pensions “BBVA Pla Multiactiu Conservador” o “BBVA Pla Renda Fixa Internacional Flexible 3-0”; el primer inverteix en renda fixa mixta i el segon en renda fixa.

Si al contrari et consideres un inversor moderat, pots triar entre “BBVA Pla Multiactiu Moderat” i “BBVA Pla Renda Fixa Internacional Flexible”. El primer pla de pensions inverteix en actius del mercat internacional, mentre que el segon ho fa en actius de renda fixa.

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Si t'agrada el risc, tens fins a quatre plans de pensions diferents entre els quals triar: “BBVA Plan Multiactivo Decidido”, que inverteix en el mercat internacional de manera diversificada; “BBVA Plan Renta Variable, FP”, similar a l'anterior però apostant per actius de renda variable europea principalment; “BBVA Plan Jubilación 2030” i “BBVA Plan Jubilación 2040” són dos plans de pensions denominats de cicle de vida que estableixen una data de jubilació aproximada (2030 i 2040) i la gestió del qual s'anirà adaptant des d'actius de més risc al principi a una gestió més conservadora a mesura que s'acosta la data establerta de jubilació.

Si tens entre 50 i 60 anys i ets un inversor conservador podràs optar per “BBVA Pla Renda Fixa Internacional Flexible 3-0”. Tanmateix, el teu ventall de possibilitats s'amplia a dues alternatives si ets moderat i fins a quatre de diferents si ets un inversor decidit.

Com comentàvem anteriorment, si la teva jubilació està a prop del 2025 o 2030 els plans de pensions “BBVA Pla Jubilació 2025” i “BBVA Pla Jubilació 2030” poden interessar-te per oblidar-te'n de la gestió, ja que aquests modifiquen la seva política d'inversió per fer-la més conservadora a mesura que s'acosta l'edat de jubilació (2025 o 2030) i evitar sobresalts al final.

En cas que tinguis més de 60 anys, també hauràs de decidir quin tipus d'inversor ets. “BBVA Plan Mercado Monetario” per als més conservadors, “BBVA Plan de Renta Fija Internacional Flexible 3-0” per a aquells inversors moderats i “BBVA Plan de Renta Fija Conservador” per assumir cert risc a canvi d'una rendibilitat esperada més elevada.

Finalment, has de saber que BBVA no et tanca les portes dels plans de pensions si ja estàs jubilat, més aviat al contrari. En el web del banc pots trobar un catàleg de cinc productes diferents agrupats pel mateix criteri que els anteriors.

Amb el Simulador de Plans de Pensions BBVA podràs calcular la teva futura pensió pública, conèixer les aportacions necessàries per cobrir el nivell de vida desitjat en la jubilació i triar el producte que millor s'adeqüi a les teves preferències de risc i edat. Comprèn com triar un pla de pensions i no ho dubtis, contracta un pla i assegura't un complement a la teva jubilació.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
 • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
 • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

 • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
 • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
 • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
 • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
 • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?