Diferència entre fons i pla de pensions

Encara que de vegades es confonen, en realitat no signifiquen el mateix, ho sabies?
Sovint es parla de plans de pensions i de fons de pensions indistintament. Però no són el mateix. Coneix, en aquest article, no només la diferència entre fons i pla de pensions, sinó també quin és el perfil de cadascun i què pots contractar tu a BBVA.
Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

El pla de pensions

El pla de pensions és un instrument d'estalvi previsional a llarg termini . Estan destinats principalment a generar un estalvi que permeti complementar els ingressos de la pensió pública de la Seguretat Social durant la jubilació. Els plans de pensions són un instrument complementari, i mai substitutiu, del sistema públic de pensions.

Els plans de pensions permeten als seus partícips percebre prestacions en forma de renda o capital a càrrec de l'estalvi que hi han acumulat, sempre que es doni alguna de les contingències o supòsits que en permeten el rescat, entre els quals hi ha, a més de la jubilació, la incapacitat laboral, la desocupació de llarga durada o la malaltia greu.

Els fons de pensions

A l'article 3 del mateix decret que regula els plans de pensions (RD 304/2004, revisat i corregit pel RD 439/2007) també es defineix la naturalesa dels fons de pensions: “Els fons de pensions són patrimonis creats a l'objecte exclusiu d'acomplir plans de pensions, la gestió, custòdia i control dels quals es faran d'acord amb aquest reglament”.

En aquest reglament, no obstant això, es reincideix que tots aquests fons no tindran personalitat jurídica i els administrarà necessàriament una entitat gestora. És a dir, no seràs tu com a partícip o beneficiari qui els contracti.

Els fons de pensions es poden entendre com un tipus particular de fons d'inversió. que es crea amb la finalitat exclusiva de servir d'instrument de canalització dels drets i obligacions monetaris establerts pels plans que l'integren.

Com a particularitat afegida a l'estructura d'aquests fons, es poden afegir dos aspectes rellevants:

  • Aquests fons es podran constituir per a la instrumentació de diversos plans de pensions o d'un únic pla.
  • Els fons gaudiran d'independència davant els creditors d'aquests, per exemple, no havent de respondre pels deutes de les entitats promotores, gestores o dipositàries.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

L'oferta de BBVA

BBVA, que diposita els seus plans de pensions en fons de prestigi i de qualitat, ofereix tota una paleta de productes perquè puguis contractar el complement a la pensió que vulguis. Si estàs buscant un pla per donar solvència a la teva jubilació, fes una ullada a l'oferta de BBVA. En aquest sentit, el nostre banc proposa des de plans de pensions amb rendibilitat fixa per a estalviadors conservadors fins a plans amb rendibilitat variada per als més decidits.

Així mateix, a bbva.es també trobaràs útils eines de valoració i simulació perquè comencis a fer els teus números. En gairebé un parell de clics podràs accedir a estimacions del càlcul molt precises de la teva pensió i del teu pla, així com a dades relacionades amb els avantatges fiscals que pot comportar cadascun dels productes. No deixis de fer-hi una ullada i de decidir-te pel producte que millor s'adapti a les teves necessitats i possibilitats.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?