Com millorar la meva salut financera personal

Et donem alguns consells per millorar les teves finances personals

El símil amb la salut és perfectament aplicable a la situació econòmica de qualsevol: d'una llar, d'una empresa o d'un Estat. Parlant de diners, un bon equilibri de despeses i ingressos en el teu dia a dia et farà gaudir d'una salut econòmica que et permeti viure amb comoditat i sense estretors. Ara bé, com millorar la teva salut financera personal?

La salut financera personal és la manera com podem referir-nos a l'estat econòmic de cada un. Coneix en aquest article algunes receptes per enfortir la teva salut en el dia a dia.

Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

La salut financera

Igual que passa amb la salut humana, la salut financera és fruit d'un estil de vida saludable. Això, traduït a aspectes purament econòmics, es tracta, en definitiva, de no gastar més del que s'ingressa i anar estalviant. En altres paraules: una bona salut en termes econòmics s'aconsegueix quan els ingressos mensuals són suficients per satisfer les necessitats bàsiques, assumir possibles compromisos de deute o estalvi i, sobretot, garantir un futur econòmic estable. En aquest sentit, per exemple, l'estesa regla d'or del 50-30-20 és una bona opció per vertebrar ingressos i despeses.

La regla del 50-30-20 aconsella dividir els ingressos en tres tipus de despeses diferents: la meitat dels ingressos, és a dir el 50%, ha d'estar destinada a cobrir necessitats bàsiques; un 30% de les despeses ha d'anar a parar a coses útils o atractives, però no imprescindibles, i un 20% dels ingressos s'ha d'estalviar, en el millor dels casos, en un compte a part que generi una rendibilitat addicional. Aquest control de l'economia garanteix un bon maneig dels ingressos i, a més, permet a la llarga crear un coixí per sufragar despeses sobtades o imprevistes. Per poder confeccionar un pla 50-30-20, t'has de fixar, per tant, en què ingresses, què gastes i què pots estalviar.

El pla d'estalvi

Igual que cuidem la nostra salut de manera preventiva, el mateix es pot fer amb la salut financera. Però en aquest cas no prenem píndoles ni reconstituents, ni tampoc no passem hores al gimnàs: simplement estalviem. Una de les recomanacions més habituals és que l'estalvi pugi a aproximadament un 20% dels ingressos. D'aquesta manera, serà l'eina mitjançant la qual podràs afrontar el dia de demà amb comoditat. Amb els diners estalviats es podran pagar imprevistos, avaries o despeses sobtades sense que aquestes trastoquin notablement el dia a dia.

On estalviar? Sens dubte, hi ha diferents partides per a això.

  • Controlant les despeses: allò que ingressis i no gastis ho podràs apartar.
  • Gestionant extres: esprem al màxim cada paga extra o diners que t'entrin de més.
  • Estalviant sistemàticament.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.
I com? De la mà d'eines i entitats bancàries que t'hi ajudin! Amb BBVA Bconomy, la nova eina de l'app de BBVA, podràs accedir a funcionalitats que et donaran tota la informació sobre els teus diners que abans no tenies. De la mà de l'últim de BBVA en funcionalitats de control de despeses podràs posar-te com a repte aconseguir el desitjable 50-30-20, analitzar al detall els teus hàbits de consum, descobrir com reduir les despeses innecessàries i que et resulti més fàcil aconseguir el coixí financer que necessites. Fes el que sempre has volgut fer.
CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
  • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
  • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes