Com estalviar en les despeses d'una casa

Descobreix les recomanacions i consells que pots posar en pràctica a la llar per potenciar la teva economia

Ja sigui per gaudir d'aquestes merescudes vacances, per poder accedir a la hipoteca que tant vols o simplement per si sorgeixen imprevistos en el futur, cuidar de la nostra economia és un objectiu que tots perseguim. En realitat, sigui quin sigui el motiu, estalviar és fonamental, però no sempre senzill, sobretot tenint en compte la gran quantitat de despeses que hem d'afrontar cada mes. Per millorar en aquesta tasca, és fonamental saber com estalviar en les despeses d'una casa, cosa que et permetrà treure el màxim partit dels teus diners. 

Com fer-ho? Hi ha diferents maneres, però, seguint una sèrie de recomanacions generals, et sorprendràs de com de senzill pot arribar a ser comptar amb uns diners extres com a resultat de l'estalvi. El principal és crear l'estratègia adequada i mantenir la constància necessària perquè doni els seus fruits. Pot ser que al principi no sigui senzill, encara que adquirir els hàbits del bon estalviador et donarà interessants rèdits abans del que et penses.

Bàner Superior BBVA Bconomy Bàner Superior BBVA Bconomy
BBVA Bconomy
L'eina que t'ajuda a marcar-te una meta d'estalvi i aconseguir-la.

Deu consells per potenciar els teus estalvis

A més d'un altre tipus de despeses, com el pagament d'una hipoteca, assegurances o la compra de béns materials, els diners que s'inverteixen en la llar exerceixen un paper fonamental en les despeses mensuals. Segueix atent a les línies següents i a aquests deu valuosos consells, de pràctica comuna en la nostra societat, que t'ajudaran a optimitzar el teu pressupost domèstic:

 • Planifica el teu pressupost: és, sens dubte, un dels principals aspectes que determinaran la nostra capacitat d'estalvi. Planificar el teu pressupost al detall és el primer pas per començar a maximitzar les teves possibilitats. Pren-te el temps que necessitis per a això, és millor trigar més a confeccionar un pla realista i rendible que sacrificar l'èxit per tenir massa pressa.
 • Estalvia energia: la societat ha evolucionat considerablement en matèria d'eficiència energètica. A més, aquest concepte és crucial per reduir les despeses a casa. Hi ha formes molt diverses, com aprofitar la llum natural, decantar-se per il·luminació i electrodomèstics de baix consum, rentar sempre en fred, instal·lar un termòstat, climatitzar la teva llar de forma natural amb cortines i catifes… La llista és àmplia i la capacitat d'estalvi, extraordinària.
 • Revisa la potència contractada: aquest concepte, també directament relacionat amb l'eficiència energètica, és primordial. Una de les despeses més elevades a la llar correspon a l'electricitat. Tanmateix, és possible reduir-la. Per fer-ho, has de revisar la potència contractada, atès que en nombroses ocasions és superior a la que necessites. Un estudi adequat en aquest sentit multiplicarà els teus estalvis.
 • Compra de forma intel·ligent: el cistell de la compra, com no podia ser d'una altra manera, és crucial per a la teva economia, ja que és una de les despeses mensuals més elevades de totes les llars. Per això, comprar de manera intel·ligent t'ajudarà decisivament. Evita anar al supermercat cada dia i crea un pla a més llarg termini, com, per exemple, setmanal. Així adquiriràs el que realment necessites, aconseguiràs una millor organització i evitaràs les compres per impuls, un dels principals enemics de l'estalvi.
 • Comprar barat també és possible: a més de la planificació adequada, saber trobar ofertes i aprofitar-les és una gran virtut, i no creguis que és tan difícil. Les veritables gangues, ja sigui en el supermercat o en altres àmbits, existeixen, i la quantitat de diners que pots arribar a estalviar quan siguis expert en aquesta tècnica és realment elevada. Temps i paciència, com tot.
 • El congelador, aquest gran amic: tirar menjar no és només un mal hàbit des del punt de vista ètic, sinó també des de l'econòmic. A tot el món li ha sobrat part d'un sopar potser massa copiós o pot ser que no hagis arribat a utilitzar part de la teva compra setmanal. Bona part dels aliments es poden congelar sense perdre les seves propietats i és un costum més que recomanable.
 • El reciclatge elevat a la màxima potència: a més de separar els residus generats a la llar, hi ha més variants, com utilitzar objectes vells per a un ús diferent de l'original.
 • Enlloc com a casa: no és necessari deixar de sortir, però és possible treure més partit de les reunions socials organitzades a casa. Per què no un bon sopar amb els teus amics al caliu de la llar? Aquest costum és més habitual en països en què la climatologia és molt més adversa, encara que prometen que la diversió està assegurada.
 • Les vacances, amb antelació: és cert que a vegades no és possible, però intenta reservar les teves vacances amb un mínim de dos mesos d'antelació. Si ho fas en temporada baixa, el pla serà perfecte, ja que aconseguiràs un preu més barat i evitaràs les aglomeracions. No oblidis que estalviar no significa quedar-se sense vacances.
 • Constància, constància i constància: l'últim consell i probablement el més important. De res servirà tot l'anterior si no tens la voluntat necessària. Com en tot objectiu, no rendir-se és la clau, i la recompensa valdrà la pena.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

BBVA t'ajuda a estalviar

En tota missió important, també és essencial comptar amb bons aliats. BBVA et vol ajudar a estalviar i posa a la teva disposició l'eina idònia per fer-ho, BBVA Bconomy. Amb l'aplicació de control de despeses de BBVA tindràs informació sobre els teus diners que abans no tenies. Podràs analitzar al detall les teves despeses, descobrir com reduir-les i que et resulti més fàcil aconseguir el coixí financer que necessites. I tot això a la pantalla del teu smartphone, siguis on siguis i quan vulguis.

Si vols més informació, no dubtis a provar BBVA Bconomy i descobrir així tots els seus detalls. Estalviar és possible i, amb l'ajuda adequada, el teu somni pot deixar de ser-ho per convertir-se en una preuada realitat.

CTA Bconomy CTA Bconomy
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes